Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka Vlade o Brodotrogiru

Danas je na 41. sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena Odluka o prihvaćanju ponude društva Kermas Energija d.o.o., Zagreb, za kupnju 1.177.014 dionica društva Brodotrogir d.d., Trogir, što čini 95,24% temeljnog kapitala Društva, pod posebnim uvjetima.
Ocjenjujući ponude Kermas Energije d.o.o., Zagreb i More Trogir d.o.o. zaključeno je da je ponuda Kermas Energija d.o.o. svojim sadržajem i ciljem u značajnijoj mjeri podudarna s konceptom održavanja brodograđevne djelatnosti kroz restrukturiranje poduzetnika u poteškoćama, dok ponuda More Trogir d.o.o. svoje polazište temelji na značajnoj prenamjeni same lokacije i snažnijeg komercijalnog karaktera djelatnosti i prostora.

Ponuda tvrtke Kermas Energija d.o.o. temelji se na dorađenom Programu restrukturiranja Brodotrogira d.d., a glavna značajka je održati i unaprijediti brodogradnju kao temeljnu djelatnost.

Stav Brodotrogira d.d. je od samog početka identičan, svaka ponuda i svaki investitor koji u temelju prihvaća naš program restrukturiranja je dobrodošao i mi ga prihvaćamo. Zato i pozdravljamo ovu Odluku Vlade jer to je baš ono što se želi napraviti na ovom prostoru brodogradilišta. Uz zadržavanje brodograđevne djelatnosti to podrazumijeva i investiranje u tehnologiju, reduciranje površine predviđene za gradnju brodova i niz drugih aktivnosti kao što je marina, servis, vezovi za superjahte, servisiranje istih, kompatibilne djelatnosti uz brodogradnju, diversifikacija dijela proizvodnje i dijela kapaciteta.

Read 1646 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Odluka Vlade o Brodotrogiru