Print this page

Budući šibenski brodostrojari stekli nova praktična znanja

 

I ove je godine, četrdesetak budućih tehničara brodostrojarstva, učenika 3. i 4. razreda Tehničke škole iz Šibenika posjetilo Brodotrogir, a sve u cilju da se bolje upoznaju s brodovima i procesima koji se odvijaju tijekom izgradnje i opremanja. Posjet se odvijao u sklopu nastavnog programa kojeg slušaju u školi i usko je vezan za struku i njihovo buduće zanimanje.

Profesori u pratnji, Torić, Henjak i Pamuković ovom su im posjetom nastojali povezati teoriju, koju su dobrim dijelom već i usvojili tijekom nastave s praksom koja se odvija u realnom sektoru, u brodogradilištu, a sve radi što kvalitetnijeg i cjelovitijeg usvajanja novih stručnih znanja. U tome im je uvelike pomogao i naš domaćin Dobrivoj Đokić koji ih je proveo brodogradilištem, zaustavljajući se na svakom važnijem mjestu, objašnjavajući procese izgradnje, načine i vrste opremanja te mogućnosti servisiranja brodova.

Prema riječima učenika, zadovoljni su viđenim jer upoznati se s radom jednog škvera i procesima koji se odvijaju unutar njega neprocjenjivo je iskustvo, pogotovo za one kojima je ovo bio prvi susret s brodogradilištem i velikim brodovima u njemu.

Read 1762 times

Galerija slika