Print this page

Dokove okupirali katamaran, jahta i brod - radionica

Trenutno se u dokovima servisira nekoliko  brodova različitih namjena, jahta Apollo, katamaran HSC Krilo  i  brod - radionica Plovput.
Na sva tri broda obavlja se antikorozivna zaštita podvodnog dijela trupa odnosno čišćenje, pranje i bojanje oplate na koju  će se  neizostavno postaviti i novi cink protektori, s razlikom što će se na brodu - radionici Plovput obaviti i nadvodno bojanje trupa, a uz to će se pregledati i servisirati podvodni ventili, osovinski vod i kormilo kao  i pramčana rampa.
Brod - radionica Plovput dug je  48 m i širok 11 m. Namijenjen je za izgradnju i održavanje postojećih objekata pomorske signalizacije, a s obzirom na tehničke karakteristike  namijenjen je i za izgradnju najsloženijih hidrografskih objekata. Raspolaže s tankovima za prijevoz pitke vode s pumpom vode za visinu od preko  130 m, pramčanom rampom za pristup kamionima s materijalom, automatskom betonarom, automatiziranom vagom  za doziranje građevinskog materijala, brodskom dizalicom i sl.
Nakon ultrazvučnog mjerenja debljine lima na katamaranu   HSC Krilo  obavit će se  manji radovi na aluminijskom trupu kao i mjerenje zračnosti ležaja osovine.
Jahta Apollo smještena je u mali Dok 4 i na njoj se obavlja pregled za produženje petogodišnje klase što podrazumijeva demontažu, pregled i montažu osovine i propele. Tijekom remonta također će se pregledati  i servisirati podvodni i oplatni ventili te će se  otvoriti i očistiti tankovi sivih i crnih voda.
Jahta Apollo izgrađena je 2013. godine u nizozemskom brodogradilištu Amels, a prema projektu kojeg je izradio Tim Heywood Design. Duga je 54 m, široka 9 m i gaza 3.35 m. U šest luksuzno uređenih kabina može primiti 12 putnika kojima stoji  na raspolaganju  isti   broj članova posade.
Ovisno o pregledu i potrebnim zahvatima brodovi će se na remontu zadržati oko dva tjedna.
 

    
    
    
    
    
    
    
  

Read 742 times

Galerija slika