Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Mališi iz Dječjeg vrtića Ribola u obilasku škvera

Odgojiteljice Anamarija Bezina  i Nataša Matijaš iz Dječjeg vrtića Ribola dovele su u Brodotrogir dvadesetak mališana, od 4-6 godina koji pohađaju vrtić u desetosatnom programu, da na licu mjesta vide  gigantske dizalice i brodove koji se ovdje grade, a koje redovito promatraju i komentiraju dok se šeću trogirskom rivom.
Međutim, teta Anamarija nam je otkrila i dublji razlog ove posjete, a taj je da su brodogradnja i pomorstvo okosnica njihovog projekta kojeg pripremaju za izlaganje na regionalnoj smotri iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo koje će se održati 6. ožujka u Splitu.
Kako kaže,  tematika projekta proizišla je iz svakodnevnih razgovora s djecom čiji očevi rade u škveru ili su pomorci na dalekim morima. Iz jedne lagane i ugodne priče  proizišao je cijeli niz aktivnosti,  u vrtiću je napravljena mala knjižnica  s enciklopedijama o brodogradnji, posjet  muzeju i škveru. U muzeju su se djeca iz dostupnih izvora upoznala  s izgradnjom drvenih brodova, a u škveru  s izgradnjom velikih, čeličnih brodova . Tako im je na prikladan način napravljena usporedba cijelog povijesnog toka  nastanka brodova  u trogirskom škveru od onih prvih koji su se gradili od drva do ovih današnjih građenih od čelika, zaokruživši u malim glavama cjelinu koje bi se jednog dana mogli sjetiti i iskoristiti u odabiru svog životnog zanimanja.

Read 1210 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Mališi iz Dječjeg vrtića Ribola u obilasku škvera