Print this page

U remontnoj bazi uređuje se veći broj brodova

Pet  brodova  uplovio je u našu remontnu bazu na redoviti godišnji servis, mini kruzeri President i Prestige, katamarani  Vida  i Krilo Jet te motorna jahta Sea Ark. Kako bi svojim gostima omogućili sigurnu i ugodnu  plovidbu tijekom ljeta,  potrebno ih  je  tijekom  zimskih mjeseci  pregledati, urediti i zaštititi te servisirati  raspoložive strojeve i uređaje jer radi se uglavnom o brodovima  koji tijekom ljetnih mjeseci plove komercijalnim rutama po jadranskoj obali.
President  i Prestige su mini kruzeri koji ljeti sa svojim  gostima  obilaze jadransku obalu  i otoke.  Na njima će se obaviti podvodno pranje i bojanje trupa te će se  izmijeniti cink protektori, a na Presidentu će se dodatno obaviti  demontaža i ponovna montaža propelernih osovina  i propela.
Katamaran Vida   na servisu će se zadržati oko mjesec dana. Za vrijeme dokovanja na njemu će se zaštititi podvodni dio trupa tj. obavit  će se  pranje istog , bojanje te izmjena  cink protektora. Osim toga pregledat će se  sigurnosna oprema, obaviti bravarski radovi po palubi i salonu broda, elektro radovi, klimatizacijski radovi, čišćenje tankova  te servis glavnih i pomoćnih motora.
Katamaran Vida u vlasništvu je nacionalne pomorske kompanije  Jadrolinija iz Rijeke koja je brod kupila od  norveškog brodara Fjord1 AS. Brod je izgrađen  po visokim standardima  i najnovijim tehnologijama,  2011. godine  u norveškom brodogradilištu Brødrene. Katamaran je dug  38.5m i širok 10.20m i odjednom može prevesti 304 putnika,  a za razliku od dosadašnjih  katamarana ovaj je prostorno i sadržajno prilagođeniji invalidnim osobama , djeci i  biciklistima.
U mali DOK 4 smješten je katamaran Krilo Jet na kojem se obavlja podvodno bojanje i izmjena cink protektora. Krilo Jet dug je 42m i širok 8m i  predstavlja jedan od katamarana u floti  tvrtke Kapetan Luka koji   tijekom ljetnih mjeseci  održava redovne  linije s dalmatinskim otocima.
Na dvadeset i osam metara dugoj jahti  Sea Ark  obavit će se antikorozivna zaštita podvodnog dijela trupa i servisirati podvodni ventili.

Read 1408 times

Galerija slika