Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Priča četvorice mladića - Iz Ogulina preko Karlovca u Trogir!

Proteklih dana pisali smo o potražnji radnika zbog pune knjige narudžbi. Na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje otvoren je natječaj za zapošljavanje radnika proizvodnih  deficitarnih zanimanja kao što su brodomonteri,brodoelektričari, brodobravari, brodocjevari, zavarivači i brusači.
Poželjno je radno iskustvo, ali ako ga potencijalni kandidati i nemaju omogućit će im se osposobljavanje u Ustanovi za obrazovanje odraslih „Brodotrogir“.
Cilj ovog projekta je u roku od  jednog do tri mjeseca,  ovisno o predznanju pojedinca,   osposobiti što više novih  radnika koji će  dugoročno biti  spremni odgovoriti na izazove koje će pred njih stavljati potražnja s tržišta. Do sada je u tu svrhu u Brodotrogiru d.d. i  karlovačkom Adriadieselu d.d. osposobljeno preko  100  ljudi.
Jedan od pozitivnih primjera je i priča četvorice mladića od 18-20 godina  koji su iz rodnog   Ogulina preko Karlovca gdje su se osposobili za bravare,  došli raditi u Brodotrogir d.d. Josip, Matija, Marko i Dominik u rodnom Ogulinu su završili srednju školu i dobili zvanje  strojobravara. Čim su u svojoj školi čuli za mogućnost osposobljavanja u Adridieselu  prijavili su se i već za tri  tjedna su savladali osnove bravarskih vještina , a dolaskom u stvarni brodograđevni svijet uz mentorsko praćenje omogućeno im je da rade u struci i da  već  u vrlo bliskoj budućnosti  postanu  svjesni svog posla i svojih profesionalnih mogućnosti.
Momci su sa svojim novim radnim mjestom i  više nego zadovoljni  što nam potvrđuju i riječi osamnaestogodišnjeg Dominika: „Svakome tko na vrijeme želi odrasti i osamostaliti se savjetovao bih da napravi isto što i ja. Pružila mi se prilika da nađem posao, i da počnem zarađivati vlastiti kruh odmah nakon srednje škole. Više ne moram od mame  pitati da mi da  neku kunu za izlazak ili da kupim komad odjeće, a za mene je neprocjenjiv osjećaj ne biti joj na teretu. Rad u struci u potpunosti  zadovoljava moja očekivanja, a na život u Dalmaciji ću se još neko vrijeme privikavati“.
Četvorici mladića ovo je prvi susret s brodogradilištem. Nemalo su bili iznenađeni grdosijom koja se pred njih stvorila kada su prvi dan došli na svoje radno mjesto.
 „ Preda mnom se otvorio veličanstven prizor , brod ogromnih dimenzija kakvog još nisam imao priliku vidjeti u svom životu, a sada još  na njemu i radim. Prvi put me bilo malo i strah ljestvama se  popeti na njega, ali  već  pri drugom usponu strah je nestao. Nismo još u potpunosti sigurni u svoje vještine, ali  s obzirom na starije kolege koji nas prate i obučavaju nadam se da ćemo brzo savladati osobne strahove i prepustiti se radu u punoj mjeri“- kazao nam je osamnaestogodišnji Josip.

Read 948 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Priča četvorice mladića - Iz Ogulina preko Karlovca u Trogir!