Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dobro ti more Songa Fortune !

U Brodotrogiru d.d. se obavila primopredaja Novogradnje 325, prvog od dva chemical tankera koji se gradi za pomorsku kompaniju Trogir Maritime u vlasništvu Brodotrogira d.d, a nakon primopredaje, brod se predaje norveškoj kompaniji Blystad Group u petogodišnji najam. U ime najmoprimca (Songa Product and Chemical Tanker III AS, Oslo, Norway), primopredajne dokumente potpisao je kapetan Songa Fortune, Ivan Kolanović, a u ime Kairos Shipping I (tvrtka kćer Trogir Maritime-a) Mateo Tramontana, član Uprave Brodotrogira d.d.
Svečanosti je nazočio i ministar gospodarstva, Ivan Vrdoljak koji je u svom govoru istaknuo:
„ Kad smo prije dvije i pol godine krenuli u restrukturiranje hrvatskih brodogradilišta i privatizaciju, bojao sam se hoće li to uspjeti. No sada sa sigurnošću kažem hrvatska brodogradnja ne da je preživjela nego se pretvara u konkurentnu svjetsku brodogradnju s privatnim vlasnikom, gdje država treba ispuniti sve svoje obveze tijekom restruktuiranja."
Zahvalio se vlasnicima, menadžmentu, a posebno radnicima i zaželio puno uspjeha.
Novogradnja 325 izgrađena je po novom optimiziranom projektu već ranije globalno priznate kvalitete s brojnim međunarodnim nagradama. Brod je projektiran za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda s ciljem da ostvari maksimalnu fleksibilnost operacija teretom u ovoj specifičnoj grani, uz optimalni odnos nosivosti broda, zapremine teretnog prostora i brzine, što predstavlja bit uspješnog projekta.
Osim njega, na navozu se gradi još jedan, radnog naziva Novogradnja 326 koji bi trebao biti dovršen iduće godine.
Novogradnje su specijalizirane za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda, nosivosti 49,500 metričkih tona, duljine 184 metra i širine 32,20 metra. Pokreće ga elektronički, sporohodni motor MAN B & W snage 8000 kW koji postiže brzinu od 14,5 čvorova. Ugradnja ovog tipa motora u kombinaciji s posebnim dizajnom propulzije i novim oblikom trupa broda omogućava se maksimalna ušteda u potrošnji goriva.
Brod je projektiran kao IMO 2 brod s 18 teretnih tankova, svaki zapremine manje od 3000 m3, plus 2 slop tanka, s 18+2 segregacije.
Projekt također uvažava sva međunarodna pravila i konvencije o zaštiti okoliša.

Read 3229 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Dobro ti more Songa Fortune !