Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Budući šibenski nautičari posjetili škver

Danas su Brodotrogir d.d. posjetili učenici  1. i 2. razreda Prometno -  tehničke škole iz Šibenika koji se u sklopu četverogodišnjeg programa obrazuju  za pomorske nautičare. Posjet im je organizirao profesor Jurica Pešo kako bi već usvojeno  teoretsko znanje iz predmeta Poznavanje brodova nadopunili i onim praktičnim. U  pratnji je bila i profesorica Sandra Mihelčić.  
Tijekom posjeta profesor Pešo je učenicima uz pomoć domaćina nastojao približiti  teoriju i praksu brodogradnje, a na način da im je već naučeno  gradivo  objasnio na primjerima  na koja su nailazili  tijekom obilaska. Nastojao je ne propustiti niti jedan segment brodogradnje  koji je na bilo koji način obuhvaćen teoretskom  nastavom.
Učenici su se upoznali sa  svim fazama proizvodnje broda od  rezanja limova, izrade panela, montaže na navozu i na kraju s opremanjem broda. Nakon proizvodnog procesa posjetili su i opremnu obalu gdje su privezana  dva tankera i dovršavaju se za plovidbu. Obišli su i dokove gdje su vidjeti kako oni funkcioniraju, od čega sve mogu biti izgrađeni, koji mehanizmi ih omogućavaju uranjanje i izranjanje iz mora, na koji način se brodovi smještaju u dok i slično.
Učenici su bili zadovoljni viđenim, kazali su da im ovaj posjet predstavlja pravi doživljaj jer su na licu mjesta  vidjeli sve ono o čemu su tijekom školske godine  učili i razgovarali u učionici. Iako im je ostalo još mnogo toga za naučiti već su sada sigurni da su more i brodovi  njihov pravi odabir.

Read 2516 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Budući šibenski nautičari posjetili škver