Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Athena i Bios Dva na remontu

U doku trogirskog škvera trenutno se nalaze dva broda, Athena i Bios  Dva.
Athena je turistički putnički brod koji plovi pod malteškom zastavom, a u aranžmanu američke kompanije Grand Circle Cruise Line. Dug je 59.6 m, širok 10.68 m, a gaz od  3 m omogućava mu uplovljavanje u pliće akvatorije, a time i lakši pristup lukama jadranskih gradova koji su  glavno odredište putnika koji plove na njemu.
Na brodu će se u narednom razdoblju obaviti redoviti godišnji remont koji podrazumijeva  antikorozivnu zaštitu koja uključuje čišćenje i bojanje  podvodnog dijela trupa  te izmjenu cink protektora kao i bojanje nadvodnih ploha, a obavit će se i pregled strojeva.
Drugi brod, Bios Dva u vlasništvu je Instituta za oceanografiju i ribarstvo Split. Koristi se u svrhu oceanografskog i ribarstvenog istraživanja na području Jadranskog i Jonskog mora , a po potrebi i šire. Dug je  36.30 m, širok 8.15 m, gaza  3.5 m i postiže putnu brzinu od 11,8 čvora. Uz klasični brodski prostor, na brodu se nalaze i tri laboratorija, suhi, mokri i mikrobiološki, kao i kabina za elektroniku. Radni prostori prilagođeni su istraživačkom timu od 18 članova, a o brodu se stalno brine 6 članova posade.
U sklopu remonta, pregledat će se hidraulična vitla, bočna pomična soha i sklopiva hidraulična dizalica, obavit će se i antikorozivna zaštita podvodnih i nadvodnih ploha kao i zamjena cink protektora, a  ugradit će se i još dvije istraživačke sonde.
Brodovi će se zadržati u doku do 12. siječnja 2015., nakon čega će nastaviti svoje uobičajene aktivnosti.

Read 1246 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Athena i Bios Dva na remontu