Print this page

Potpisan Ugovor o prodaji i prijenosu dionica Brodotrogira d.d.

Danas je potpisivanjem ugovora vlasništvo nad Brodotrogirom preuzela tvrtka Kermas Energija d.d. u vlasništvu Danka Končara čime je uspješno završena privatizacija Brodotrogira.

Uz predsjednika Vlade, ovom svečanom činu prisustvovala je i prva potpredsjednica i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić te ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je u ime Republike Hrvatske i ostalih imatelja dionica potpisao ugovor o prodaji.

Gradonačelnik Damir Rilje istaknuo je kako je okosnica gospodarstva u UNESCO-vu Trogiru sačuvana te da je ovo povijesni dan za grad.
„Tijekom pregovora koji su trajali gotovo sedam godina pokazali smo veliku upornost koja će nam i dalje trebati. Zadržat ćemo osnovnu djelatnost, ali uvođenjem novih otvorit ćemo i nova radna mjesta“, rekao je Končar.

Ministar Vrdoljak je izjavio kako se Republika Hrvatska obvezala pomoći novom vlasniku u procesu restrukturiranja brodogradilišta u iznosu od 380 milijuna kuna s ciljem pozicioniranja Brodotrogira kao konkurentne tvrtke koja će ravnopravno sudjelovati na svjetskom tržištu.
„Brodogradnja je dio naše kulture. Ovo je početak velike priče o hrvatskoj brodogradnji“, zaključio je Zoran Milanović, predsjednik Vlade.

Read 757 times