Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Priopćenje EK - Europska komisija odobrila izmjene programa restrukturiranja Brodotrogira

Europska komisija odobrila je izmjene programa restrukturiranja i nacrt Ugovora o privatizaciji Brodotrogira, jednog od hrvatskih brodogradilišta u poteškoćama.

Ostvarujemo dobar napredak s hrvatskim brodogradilištima. Nakon uspješne privatizacije Brodosplita, pronašli smo zadovoljavajuće rješenje za restrukturiranje Brodotrogira. Privatizacija brodogradilišta sada može krenuti dalje u skladu s hrvatskim obvezama. To će omogućiti novim vlasnicima Brodotrogira kao i njegovim radnicima da grade novu budućnost“, rekao je potpredsjednik Europske Komisije zadužen za politiku tržišnog natjecanja Joaquín Almunia.

EK u svom priopćenju objašnjava da je riječ o izmjeni koja uključuje skromno povećanje državnih potpora tome brodogradilištu, čiji će mogući učinak na narušavanje tržišnog natjecanja biti odgovarajuće izbalansiran dodatnim kompenzacijskim mjerama koje je predložila Hrvatska. Naime, Brodotrogir više nema mogućnost dogovora proizvodnih kvota s drugim brodogradilištima. Komisija je također ustanovila da će kompenzacijske mjere osigurati strogo ograničenje proizvodnje i trajno uklanjanje dijela proizvodnih pogona te onemogućiti potencijalno narušavanje tržišnog natjecanja zbog državnih potpora, osobito jer je riječ o relativno skromnom povećanju toga iznosa.

Hrvatska se obvezala potpisati ugovor o privatizaciji dva tjedna od dana primitka Odluke Europske komisije što će omogućiti završetak postupka privatizacije do pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

Izvor: www.mingo.hr

Read 1361 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Priopćenje EK - Europska komisija odobrila izmjene programa restrukturiranja Brodotrogira