Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dajem ti ime Amorina!

Današnjim presijecanjem vrpce u Brodotrogiru d.d. Ulrika Laurin Nermark, kuma broda, nadjenula je Novogradnji 323 ime ''Amorina''.

Radi se o brodu namijenjenom prijevozu kemikalija i naftnih prerađevina nosivosti 45,470 tdw-a , duljine preko svega 182,90 m i širine 32,20 m. Brzinu od 15 čvorova omogućuje glavni pogonski stroj od 8200 kW proizveden u susjednom brodogradilištu Brodosplitu.

Prisjećajući se početka i razvoja poslovnih odnosa sa kompanijom Laurin Maritime od 1999. godine do danas, Mateo Tramontana, predsjednik Uprave Brodotrogira, podsjetio je sve prisutne, da je riječ o nadasve uspješnoj suradnji,koja je na izvjestan način postupno prerasla u prijateljstvo između brodograditelja i naručitelja.

Uzimajući u obzir isporučene brodove pod imenom TARANTELLA, TINTOMARA, TAPATIO, TOCCATA, TOSCA, TAMBOURIN, CAVATINA, CALYPSO, CORRIDO,tanker koji je porinut danas kao i novogradnju čija je gradnja započela također danas, riječ je o ukupno jedanaest brodova.

 

Zahvaljujem svima vama koji ste na bilo koji način sudjelovali u izgradnji ovog broda kao i vama koji ste danas došli podijeliti ovaj uspjeh s nama'', rekao je Tramontana, istaknuvši kako vjeruje u nastavak daljnje suradnje sa švedskim brodovlasnikom i to na obostrano zadovoljstvo.

Nakon porinuća na upražnjeno je mjesto položena kobilica za Novogradnju 324 koja se gradi za Siteam Pioneer Shipping Co.Pte.Ltd.,kćer kompaniju Laurin Maritime AB.

Uz naručitelja i njegove goste, ovom svečanom događaju prisustvovao je Damir Rilje, gradonačelnik grada Trogira sa svojim predstavnicima, predstavnici Uprave, Nadzornog odbora, radnika Brodotrogira, te brojni građani Trogira.

Read 1948 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Dajem ti ime Amorina!