Print this page

Nezaboravan doživljaj i veliko iskustvo

Danas je 90-tak učenika, koji se inače, školuju za zanimanje naftno – rudarskog tehničara, iz SŠ ‘’Ivan Švear’’ iz Ivanić Grada u pratnji svojih profesora posjetilo naše brodogradilište.

Nakon održane prezentacije o trogirskom brodogradilištu i brodograđevnom procesu, uslijedio je obilazak uz pojašnjenja Brodotrogirovih inžinjera. Učenici su  tom prilikom vidjeli izradu elemenata konstrukcije brodskog trupa, sastavljanje panela i sekcija, predmontažu opreme i  AKZ . Uslijedio je razgled navoza, radionice za pripremu montaže opreme, opremne  obale te  platforme Zagreb1.

„Puno smo zanimljivih stvari čuli  i vidjeli ovdje danas. Prvi put sam u brodogradilištu i ovo je veliko iskustvo za sve nas“, rekao je jedan od učenika. „Sve mi je nekako veliko. Nisam zamišljao da se toliki brod može izgraditi. A ova platforma je pregolema.“, nadovezao se njegov prijatelj iz razreda. Impresionirani viđenim  napustili su škver, a nas uskoro očekuje novi posjet mladih naraštaja uvijek iznenađenih onim što vide i nauče u našoj sredini.

Read 1353 times

Povezane vijesti