Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Započela obrada crne metalurgije za Novogradnju 353

Brodotrogir  cruise d.o.o.,  tvrtka u sastavu Brodotrogira ugovorila je izgradnju još jednog broda. Naime, radi se o Novogradnji 353, brodu za krstarenje,  kojeg je naručila domaća tvrtka    Aria  d.o.o. u vlasništvu obitelji Tomaš  iz Krila Jesenice.
Brod koji će po izgradnji  biti dug 48 m i širok 8,5 m   namijenjen je  gostima koji će njime tijekom ljeta  krstariti Jadranskom obalom. Imat će 18 luksuzno uređenih kabina u kojima će  tijekom krstarenja moći boraviti  36 putnika o kojima će se brinuti 6 članova posade.  
Davno, još 30-ih godina prošlog stoljeća započela je ova obiteljsko-poslovna priča,  u vrijeme kada su  djedovi i očevi obitelji Tomaš tek započinjali  svoj pomorski put, s malim bracerama koje su im služile za prijevoz vina, ulja i manjeg tereta, nakon čega je nastupilo vrijeme vađenja  pijeska sa  ušća Cetine. Taj posao , kao uostalom  i svi prethodi nisu bili nimalo jednostavni.  Usprkos teškom radu bilo je to vrijeme siromaštva i  teškog fizičkog napora     kojeg su s mukom mogla poduprijeti samo nepokolebljiva ljudska pleća,  čvrsta ruka i želja za opstankom.
Međutim, stalna prilagodba, mudrost i radišnost brojnih generacija  uvela je  ovu vrijednu obitelj i  u moderna turistička vremena kojima se isto kao i prije trebalo  prilagođavati, što obitelj Jurice Tomaša  nije propustila. On sa svojom obitelji, vrijednim sinovima, mladim  i obučenim kadrom, kvalitetnom uslugom i poslovnim partnerom ID Riva Tours vješto konkurira na globalnom turističkom tržištu, na svom brodu Aria prihvaća  i ugošćava  goste, priređujući im jedinstven turistički   doživljaj.
Na temelju  dugogodišnjeg, predanog i kvalitetnog rada  proizašla je  izgradnja i ovog drugog  broda čija se  obrada crne metalurgije upravo obavlja  u našem škveru, što će  sigurno  biti vrijedan zalog  i za buduće naraštaje koji tek dolaze, a   koje prema tradiciji  vjerojatno očekuje već dobro  uzburkana  pomorska brazda   njihovih predaka.  

Read 916 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Započela obrada crne metalurgije za Novogradnju 353