Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Učenici Tehničke škole iz Šibenika u posjet Brodotrogiru

Pedesetak budućih tehničara za brodostrojarstvo, učenika  2. i 3. razreda  Tehničke škole  Šibenik  u pratnji svojih profesora posjetilo je Brodotrogir s ciljem da se bolje upoznaju s brodovima tj. procesima izgradnje i servisnom djelatnošću, a sve u sklopu nastavnog programa koji je vezan za  brodostrojarstvo i tiče se konstrukcija, stabiliteta broda, glavnog  motora i sl.
Profesor Torić začetnik je ovakvih posjeta u Brodotrogiru i učenicima evo već jedanaestu godinu za redom organizira stručne  posjete, nastojeći im s domaćinima rasvijetliti struku kojom će se  baviti u budućnosti, pogotovo što ima učenika koji prvi put dolaze u brodogradilište i  vide brod na navozu u njegovoj stvarnoj veličini.
„ Djeca vole doći u ovakve obilaske jer nemaju gdje vidjeti brod na navozu, čelik od kojeg se brod gradi i radnike koji na njima rade.  Više nauče tijekom ovog  jednog posjeta škveru nego mjesec dana u školi“  –  kaže prof. Torić.
Neki od učenika će prema njegovim riječima nakon završene  srednje škole na fakultete, najčešće pomorskog smjera dok će drugi  odmah na posao. Ali, da bi se uključili u svijet odraslih i počeli zarađivati, moraju završiti kadeturu na brodu odnosno pripravnički staž. Međutim, prema mišljenju prisutnih profesora  tu dolazi do problema jer mali je broj kompanija i brodova, naročito domaćih,  koje mogu zadovoljiti sve upite i potrebe učenika. U nastojanju da se smanji pritisak na brodare i brodove, a učenici ipak savladaju potrebna znanja i vještine,  struka je pokrenula prijedlog da učenici pola godine  provedu na brodu u dugoj plovidbi , a pola godine negdje na kopnu   npr. u marinama, a sve kako bi se što brže i kvalitetnije asimilirali u pomorski svijet.

Read 644 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Učenici Tehničke škole iz Šibenika u posjet Brodotrogiru