Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na servisu luksuzne jahte I Nova i Waverunner te vodonosac Zrmanja

U dokove i na servisni plato Marine Trogir  pristigli su na servis novi brodovi, jahte I Nova i  Waverunnera te vodonosac Zrmanja.
Jahte  I Nova i Waverunner stare su „znanice“ naših djelatnika, redovito se pred sezonu vraćaju na održavanje i uljepšavanje.  
Kao i svake godine na jahti I Nova obavit će se  antikorozivna zaštita podvodnog dijela  trupa uz izmjenu cink protektora, a kako je potrebno obaviti i petogodišnju klasu  izvadit će se  osovina i međuosovina.  Uz ove zahvate izmijenit će se i podvodni ventili te pjeskariti i pocinčati lanci.
Super luksuzna  jahta I Nova izgrađena je 2013. godine u grčkom brodogradilištu. Duga je 49.75 m, široka 9.50 m i  gaza 3.15 m. Dizajn potpisuje talijanski dizajner Cristiano Gatto. Jahtu pokreću dva MTU  motora koji u slobodnoj vožnji dostižu brzinu do 15 čvorova, a tijekom krstarenja do 12 čvorova. Plovi pod zastavom Kajmanskih otoka.

Uz pomoć velikog travel lifta od 600 t nosivosti iz mora je  na servisni plato Marine Trogir prebačena   i smještena četrdeset metarska jahta Waverunner.  Na njoj će se obaviti antikorozivna zaštita podvodnog dijela trupa uz nezaobilaznu  izmjenu cink protektora, demontirat će se i ponovo montirati lijeva propelerna osovina te zamijeniti ležajevi u škroku i lijevoj statvenoj cijevi.
Luksuzna jahta izgrađena je 2007. godine  u američkom brodogradilištu Palmer Johnson Yacht. Za  cjelokupan eksterijer i interijer zaslužan je dizajnerski studio Nuvolari i Lenard. Na jahti se u pet kabina može smjestiti deset gostiju o kojima brine sedam članova posade.
Vodonosac Zrmanja trenutno je privezan uz opremnu obalu gdje se radi na izmjeni glavnog motora, a po završetku će se premjestiti u velik Dok 15  gdje će se izmijeniti dio podvodne oplate, cca 30  m2.

Read 1351 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Na servisu luksuzne jahte I Nova i Waverunner te vodonosac Zrmanja