Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kermas energija odabrana za strateškog partnera u dokapitalizaciji Uljanika

Na današnjoj zajedničkoj sjednici Uprave i Nadzornog odbora, nakon provedenih konzultacija sa sindikatima, donesena je odluka o odabiru Kermas energije d.o.o. kao strateškog partnera u dokapitalizaciji Uljanika.

Sa odabranim strateškim partnerom ULJANIK d.d. će pristupiti dovršetku izrade i provedbi Programa restrukturiranja ULJANIK Brodogradilišta d.d., sukladno OdluciVlade Republike Hrvatske od 11. siječnja 2018. Po prihvaćanju Programa restrukturiranja odabranom strateškom partneru omogućit će se ulazak u vlasničku strukturu Društva, primjenom i realizacijom Odluke Glavne skupštine Društva o povećanju temeljnog kapitala ulozima u novcu uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara i izmjenama Statuta, donesene dana 16. veljače 2018. godine.

„U ime Kermas grupe želio bih zahvaliti Upravi i Nadzornom odboru Uljanik grupe te sindikatima na izboru naše tvrtke, Kermas energije, za strateškog partnera u dokapitalizaciji i restrukturiranju Uljanika. Povjerenje koje nam je ukazano pokušat ćemo opravdati u najkraćem mogućem roku. Uz Uljanik i 3. maj te integraciju Brodotrogira u ovu respektabilnu brodograđevnu grupu mi u Kermasu vjerujemo kako će hrvatska brodogradnja ponovo postati bitan igrač na europskoj brodograditeljskoj sceni. Također, želimo istaknuti kako će u tom procesu vrlo bitnu ulogu imati Vlada Republike Hrvatske čija najava skorog pokretanja jamstvenih fondova za brodogradnju predstavlja do sada najozbiljniji doprinos ovoj industriji u našoj zemlji. Jasno, veliku ulogu u ovom procesu predstavljat će i doprinos HBOR-a te posljednje najave EIB-a o spremnosti financiranja gradnje novih brodova“ , rekao je dr. Danko Končar.

Read 580 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Kermas energija odabrana za strateškog partnera u dokapitalizaciji Uljanika