Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U Brodotrogiru održan skup radnika

U Brodotrogiru d.d. se održao skup radnika na kojem su vlasnik i član Uprave g. Danko Končar i član Uprave Mateo Tramontana informirali radnike o rezultatima poslovanja odnosno financijskom i poslovnom stanju u tvrtki.
Prezentirana je knjiga narudžbi, prikaz i usporedba prosječne neto plaće u Republici Hrvatskoj i Brodotrogiru za razdoblje od 2009.-2017. Detalje koji su prezentirani na skupu možete pročitati OVDJE.
Mateo Tramontana izvijestio je radnike kako je Brodotrogir u prošloj godini poslovao pozitivno, s pozitivnim konsolidiranim financijskim rezultatom u iznosu od cca milijun eura.  Program restrukturiranja s kojim se startalo prije pet godina bio je jako zahtjevan i ambiciozan. Usprkos svim problemima koji su nas pratili u realizaciji Programa, veći dio planiranih aktivnosti i ulaganja je realizirano. Sa aspekta vlastitog doprinosa od ukupno planiranih 185 milijuna eura, ostalo je za realizirati samo oko 100 milijuna kuna.
Istaknuto je da je Kermas grupa u proceduri da postane većinskim dioničarem brodogradilišta Arctech Helsinki Shipyard s većinskim udjelom od 55 % kupnjom dionica od ruske United Shipbuilding Corporation (USC).  Ukoliko dođe do realizacije navedene akvizicije, očekuju se višestruki sinergijski efekti između brodogradilišta Arctech Helsinki Shipyard i Hrvatske brodogradnje Trogir.
Nadalje, navedeno je kako je Kermas energija d.o.o. uputila pismo namjere Uljanik grupi kojim je iskazala interes da bude strateški partner za restrukturirane njihovog brodogradilišta.
Radnici i vlasnik Danko Končar usuglasili su stajališta i zaključili da efikasnost u Brodotrogiru treba biti veća, a sve kako bi troškovi proizvodnje bili što manji, a zarada veća.  
S obzirom na prošlomjesečno smanjenje stimulativnog dijela plaće radnike je zanimao daljnji tijek događanja vezan uz isplatu njihovih osobnih dohodaka.  Plaće za siječanj bit će  isplaćene na vrijeme, a do kraja mjeseca trebala bi biti isplaćena i božićnica.
Iz razgovora koji je protekao  u vrlo konstruktivnom tonu radnici, sindikati  i članovi Uprave usuglasili su stavove i odredili daljnje smjernice koje se tiču organizacijskog dijela poslovanja čija realizacija bi trebala rezultirati i boljim financijskim rezultatima, na obostrano zadovoljstvo poslodavca i radnika.

Read 1242 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti U Brodotrogiru održan skup radnika