Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novo vrijeme za trogirski Brodotrogir i finski Arctech

Suradnja koja je započela u srpnju 2016. godine,   između dva brodogradilišta Arctech Helsinki Shipyard i Brodotrogira,  ugovorom o gradnji prednjeg dijela broda za prijevoz kondenzata, ledolomac klase leda ARC 7, nosivosti 44,000 metričkih tona Kermas grupa je zainteresirana da postane većinskim dioničarem Arctech brodogradilišta s udjelom od 55 % kupnjom dionica od ruske organizacije United Shipbuilding Corporation (USC). Ugovor još nije potpisan, ali je blizu do realizacije istog.
Slijedom toga u Brodotrogiru je boravio i predsjednik Nadzornog odbora Arctech Helsinki Shipyard  Dmitrij Pryahin  koji je u društvu g. Danka Končara, Nenada Končara i Matea Tramontane obišao proizvodne procese i raspoložive kapacitete, zadovoljan skorašnjim spajanjem dvaju brodogradilišta koji bi okrupnjivanjem dionica trebali postati tržišni  lideri u proizvodnji  brodova.   
Prijenos dionica i potpisivanje ugovora za ova dva brodogradilišta značio bi njihovo  bolje pozicioniranje na međunarodnom brodograđevnom tržištu, s većim udjelom finalnih proizvoda kao i zadovoljenje potreba rastućeg brodograđevnog tržišta. To se prvenstveno odnosi na  kruzere i višenamjenske  brodove kao što su arktički tankeri poput ovoga koji se trenutno gradi  u trogirskom  škveru te plutajuće dokove i kemijske tankere.  Veći udio  u proizvodnji i plasmanu  roba i komplementarnih usluga značio bi veći broj izgrađenih brodova, kontinuiranu, efikasnu  i produktivnu  proizvodnju, a time i bolju zaradu i veću sigurnost za djelatnike oba brodogradilišta.

Read 1136 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Novo vrijeme za trogirski Brodotrogir i finski Arctech