Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uz krmu doka uočena neidentificirana brodica

Neidentificirana brodica privezana uz krmu velikog  Doka 15 pobudila je sumnju kod djelatnika,  a da je ona uistinu i opravdana potvrdio je anonimni telefonski poziv obavijestivši  zaštitara  tvrtke Kairos security d.o.o. da je u njoj postavljena eksplozivna naprava koja bi aktiviranjem  mogla prouzročiti ozljede djelatnicima  koji su u doku obavljali  svoje radne zadatke kao i veću materijalnu štetu. Zaštitar je odmah po dojavi o  tome obavijestio Osobu odgovornu za sigurnosnu zaštitu luke i rukovoditelja Službe zaštite na radu. Vijest se ubrzo proširila  na sve sudionike odgovorne za provedbu sigurnosnih mjera, a time i akcija. Odmah se započelo s evakuacijom djelatnika s broda i dokova, isključili su se svi energenti na gatu i dokovima, plovila Lučke ispostave Trogir i Pomorske policije čuvali su morski prilaz, a u međuvremenu su  došli i  pripadnici Odjela za protueksplozivnu zaštitu i u vrlo kratkom vremenu je deaktivirali. Akcija je uspješno privedena kraju, ljudski životi u niti jednom trenutku nisu dovedeni u opasnost, materijalna imovina je sačuvana, a stupanj sigurnosne zaštite vraćen je  na redovni stupanj.  
Srećom, nije se radilo o stvarnom događaju  već o simulaciji opasnog scenarija dvanaeste radne vježbe koju su danas povezani sigurnosni  čimbenici proveli u Brodotrogir-u ujedno čineći operativni stožer: predstavnici MUP-a RH - Odjel pomorske i aerodromske policije i Policijske postaje Trogir, predstavnici MPPI RH - inspektori za sigurnost plovidbe Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Trogir, voditelj Županijskog centra 112 Split, rukovoditelj Službe zaštite na radu Brodotrogir-a d.d., rukovoditelj Službe zaštite od požara, osoba odgovorna za sigurnost luke, voditelj Objekta,  rukovoditelj Pogona proizvodnje SCT d.o.o. i zaštitari tvrtke Kairos security d.o.o.
Vježba je održana s ciljem da se osigura djelotvorna primjena odredbi Plana sigurnosne zaštite luke, provjeri sustav rukovođenja u kriznim situacijama i opći stupanj pripravnosti svih predviđenih subjekata. Uz to bilo je važno preispitati  koordiniranost  i brzinu protoka informacija  između vanjskih i unutrašnjih subjekata odgovornih za sigurnosnu zaštitu luke kao i ispravnost i efikasnost uređaja i opreme namijenjenih  sigurnosnoj zaštiti luke.
Hvala svima koji su sudjelovali u ovoj radnoj vježbi te je uspješno i brzo priveli kraju.

Read 757 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Uz krmu doka uočena neidentificirana brodica