Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obavljena primopredaja u Brodotrogiru – sretno ti more Dvina Gulf!

U Brodotrogiru se obavila primopredaja m/v Dvina Gulf radnog naziva Novogradnja 329. Ugovor o opremanju tankera za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda od 45,000 tdw potpisan je krajem 2014.g. između Hrvatske brodogradnje Trogir d.o.o. i društva VITERLEF MANAGEMENT LIMITED, BVI.
Naime, radi se o tankeru za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda od 45,000 metričkih tona koji je namijenjen  za prijevoz IMO II proizvoda u 20 tankova, duljine 183 m i širine 32,2 m. Trup broda izgrađen je prije desetak godina u brodogradilištu JSCo «PO «Sevmash»  na sjeveru Ruske Federacije, u oblasti Arkhangelska,  prema projektu norveškog naručitelja,  jednog od najvećih vlasnika kemijskih tankera na svijetu. Pri dolasku u naš škver bio  je  djelomično opremljen,  glavnim pogonskim strojem, pomoćnim motorima i još nekom popratnom opremom.
Zadatak trogirskih brodograditelja, pored opremanja i završetka gradnje je bio prilagoditi projekt iz tog vremena i uskladiti s današnjim propisima i standardima te „pomladiti“ brod.
Primopredajni protokol potpisao je u ime naručitelja g. Sergey Neklyudov, jedan od direktora krovne kompanije Nevsky Mazut iz Ruske Federacije, a u ime Hrvatske Brodogradnje Trogir, direktor Mateo Tramontana.
Brodotrogir u svom brodogradilištu dovršava gradnju i drugog tankera Novogradnje 339 iz ove serije za istog naručitelja. I on je kao i ovaj prvi brod djelomično izgrađen i opremljen u brodogradilištu JSCo «PO «Sevmash».

Read 841 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Obavljena primopredaja u Brodotrogiru – sretno ti more Dvina Gulf!