Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dobru suradnju finskog i trogirskog brodogradilišta podržali i hrvatska predsjednica i predsjednik Ruske Federacije

Dobra suradnja između brodogradilišta Artech Helsinki Shipyard i Brodotrogira, otvara nove mogućnosti, a sve u cilju dobivanja što većeg tržišnog udjela na međunarodnom tržištu brodogradnje.
Ova suradnja je navedena kao dobar primjer od strane predsjednika Ruske Federacije g. Putina prilikom posjete hrvatske predsjednice gđe Kolinde Grabar Kitarović Ruskoj Federaciji.
Sve je započelo u srpnju 2016. godine ugovorom o gradnji prednjeg dijela broda za prijevoz kondenzata, ledolomac klase leda ARC 7, nosivosti 44,000 metričkih tona. Prednji dio arktičkog tankera bit će dug 167m, dok će ukupna dužina broda kad se spoji u Finskoj biti 220 metara.
Projekt arktičkog tankera – ledolomca koji treba raditi i na temperaturi do  -50°C,  za djelatnike trogirskog brodogradilišta, predstavlja veliki izazov u konstrukcijskim rješenjima, izboru materijala, tehnologiji zavarivanja te i u samoj izvedbi zavarenih spojeva. Po prvi put se zavaruju jako debeli limovi visoke čvrstoće koji se do sada u škveru nisu zavarivali. Radi se s materijalima koje nitko do sada u Hrvatskoj nije koristio ili bar ne u ovolikoj mjeri.
Za ovaj tanker ne treba pratnja posebnog ledolomca jer će biti u stanju ploviti u uvjetima kada je led debljine i do 2,5 metra i plovit će 365 dana u godini i zato će biti ugrađen specifični sustav vinterizacije.
Propise i uvjete odobravanja za ovakav tip tankera, za rad pri ekstremno niskim temperaturama, ne radi nitko osim ruskog registra tako da se brod gradi pod dvojnom klasom Bureau Veritas i Russian Maritime Register of Shipping.

Read 794 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Dobru suradnju finskog i trogirskog brodogradilišta podržali i hrvatska predsjednica i predsjednik Ruske Federacije