Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Splitske FESB-ovce zanimao rad motora s unutarnjim izgaranjem

Danas je veća grupa studenata  sa splitskog FESB-a, 3. godine Brodogradnje i Strojarstva te  4. godine Industrijskog inženjerstva u pratnji profesora Gojmira Radice posjetila Brodotrogir s namjerom da posjete Novogradnju 329 - tanker za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda od 45,000 metričkih tona s fokusom na  motore s  unutarnjim izgaranjem, a  o kojima trenutno uče u sklopu kolegija Toplinski strojevi odnosno Brodski  pogonski strojevi.
Prema riječima profesora Radice  ovo je odlična prilika da se studenti bolje upoznaju s motorima s unutarnjim izgaranjem, pomoćnim motorima i uređajima, a osim što će se bolje upoznati s njihovim radom prof. Radica siguran je da će im ova posjeta  ostati u trajnom  sjećanju jer  mali  je broj  studenata imao stvarni  kontakt s brodogradilištem, bez  stvarne vizije što se u proizvodnom procesu događa, odnosno  kako nastaje brod i kako je opremljen, što  su tijekom posjete potvrdili i sami studenti. Jedan od njih kazao je  da su ovakve posjete bitne za studente jer na licu mjesta dobiju viziju o veličini, opremi i  funkciji broda, a teoretsko znanje nadopune i onim praktičnim koje  će im i te kako biti potrebno kada započnu s radom  u struci.
Studenti su se radi lakšeg i sigurnijeg obilaska broda podijelili u dvije grupe. Jednu grupu je predvodio sam profesor Radica dok  je drugu grupu predvodio  mr.sc. Mario Rovan  koji je tijekom svoje karijere škverom proveo na tisuće studenata,  strpljivo ih upoznavajući s radom i procesima nastanka broda.

Read 822 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Splitske FESB-ovce zanimao rad motora s unutarnjim izgaranjem