Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novogradnja 329 isplovila na dokovanje u brodogradilište Viktor Lenac

Danas je  Novogradnja 329  isplovila iz trogirskog brodogradilišta prema Rijeci. U brodogradilištu Viktor Lenac uplovit će u dok  gdje će radnici tvrtke Tekol-Trogir d.o.o.  (tvrtka u sastavu grupe Brodotrogir d.d.) obavljati  antikorozivnu zaštitu na glavnoj palubi i nadgrađu, dok će  radnici Hrvatske brodogradnje Trogir d.o.o. obavljati  radove na dovršavanju  i testiranju brodskih sustava. Budući da se brodski sustavi trebaju  pripremiti za primopredaju registru i vlasniku, planiran je i  dolazak servisera koji će u rad pustiti  pojedine sustave  koje su isporučile njihove tvrtke.

Nakon dokovanja  brod će isploviti na pokusnu vožnju koja će se obaviti u teritorijalnim vodama RH kada će se testirati glavni motori, generatori i svi  ostali brodski sustavi o čijem funkcioniranju ovisi  plovidba na moru. Pokusna vožnja trajat će  oko sedam dana, nakon čega će se u brodogradilištu brod  potpuno pripremiti za primopredaju vlasniku.

Naime, radi se o tankeru za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda od 45,000 metričkih tona koji je namijenjen  za prijevoz IMO II proizvoda u 20 tankova, duljine 183 m i širine 32,2 m. Trup broda izgrađen je u brodogradilištu na sjeveru Ruske Federacije, u oblasti Arkhangelska,  prema projektu norveškog naručitelja,  jednog od najvećih vlasnika kemijskih tankera na svijetu. Pri dolasku u naš škver bio  je  djelomično opremljen,  glavnim pogonskim strojem, pomoćnim motorima i još nekom popratnom opremom.

Read 1168 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Novogradnja 329 isplovila na dokovanje u brodogradilište Viktor Lenac