Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Brodotrogir je i službeno dobio certifikat za implementaciju norme ISO 50001:2011

Brodotrogir i sve njegove tvrtke kćeri,  HBT  d.o.o. , SCT  d.o.o.,Tekol  Trogir d.o.o., Trogir Piping  d.o.o.  i službeno su od  ovlaštene certifikacijske kuće  Bureau Veritas Certification Germany GmbH dobili  certifikat  za implementaciju norme  ISO 50001:2011 , a  tiče se  Sustava  upravljanja energijom. Certifikat je dobiven na osnovu izvršenog certifikacijskog audita i  konačnog   izvještaja kojeg je izradio Bureau Veritas Croatia početkom ove godine.    
Brodotrogir  je  prvo brodogradilište u Hrvatskoj koje je  u svoje poslovanje  implementiralo ovu normu  odnosno Sustav upravljanja energijom i za to dobio i službeni certifikat Bureau Veritas Certification Germany GmbH.
Iz certificirane norme proizlazi da energetsko upravljanje zahtijeva kontinuirano praćenje  potrošnje svih vrsta energija i energenata, realizaciju prepoznatih prilika za uštedu i smanjenje troškova za energiju.  Ušteda se prema kućnom redu može provoditi  na različite načine, isključivanjem  rasvjete u prostorijama u kojima se ne boravi, isključivanje  električnih trošila i opreme koja se ne koristi,  zatvaranjem vrata i prozora u klimatiziranim prostorijama, namjerno blokiranje vrata u klimatiziranim prostorijama strogo je  zabranjeno i  slično,  s posebnom preporukom Tima za energetsko upravljanje da Sustav upravljanja energijom postane kućni red za sve zaposlenike u Brodotrogir-u d.d.  
S uvedenom normom  uveli su se određeni standardi i poboljšanja, a  o čemu su se obavijestili i djelatnici putem objavljenog kućnog reda  na frekventnim mjestima, uputama na većini strojevima te prigodnim naljepnicama uz prekidače rasvjete koje upozoravaju na koristi od uštede energije.

Read 999 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Brodotrogir je i službeno dobio certifikat za implementaciju norme ISO 50001:2011