Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U veliki Dok 15 na remont uplovio ratni brod Andrija Mohorovičić

Ratni brod Andrija Mohorovičić, koji se nalazi  u sastavu flote Hrvatske ratne mornarice,   uplovio je u veliki Dok 15 na remont koji će trajati oko dva mjeseca. Radi se opsežniji servis kojim će se obuhvatiti uređenje unutarnjih prostorija broda, nadvodnog i podvodnog dijela trupa. Na nadvodnom dijelu radit će se antikorozivni tretman, zamijenit će se drveni dio palube i bokoštitnici te pregledati palubna oprema. U podvodnom dijelu obavit će se pregled oplate broda te će se antikorozivno tretirati uz izmjenu cink protektora, servisirat će se ventili, pumpe broda i očistiti rashladnici, demontirati dvije propelerne osovine i kormilo broda  te zamijeniti četiri ležaja od svetog drva, a prema potrebi poduzet će se i  drugi radovi.

Ratni brod Andrija Mohorovičić namijenjen je za obuku, nadzor ZERP-a te spašavanje i traganje na moru. U toj ulozi sudjelovao je u akciji spašavanja  migranata u Sredozemlju. Dug je 73 m, širok  11 m i gaza 3,8 m. Na njemu se nalazi 37 članova posade.

U mali Dok 4 servisira se jahta Katina. Na njoj će se obaviti radovi na propelernim osovinama i propelama, antikorozivna zaštita trupa te prema potrebi i radovi u čeliku.

Luksuzno uređena jahta  duga je 60 metara i  namijenjena za krstarenje Mediteranom  i Karipskim otocima. U šest kabina može primiti 12 putnika o kojima se brine 10 članova posade. Pokreću je dva motora snage 1000 kW koji razvijaju brzinu i veću od 14 čvorova, a dva para ugrađenih stabilizatora omogućavaju ugodan boravak na brodu.   

Iz mora je uz asistenciju velikog travel lifta od 600 t na servisni plato Marine Trogir izvučena Ladyship  na kojoj će se obaviti radovi na listu kormila i propelernoj osovini te  pranje podvodnog dijela trupa.

Jahta Ladyship duga je 41 m i  široka 7.76 m. Izgrađena je 1994. u brodogradilištu Heesen Yachts u Nizozemskoj.  U šest kabina može ugostiti 12 putnika kojima na raspolaganju tijekom krstarenja stoji sedam članova posade. Brod pokreću dva motora  koji  postižu brzinu do 14.5 čvorova.
  

Read 1188 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti U veliki Dok 15 na remont uplovio ratni brod Andrija Mohorovičić