Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Šibenski brodostrojari u posjeti škveru

Učenici Tehničke škole, 2. i 3. razreda  brodostrojarskog smjera iz Šibenika u pratnji svojih profesora posjetili su Brodotrogir, a sve kako bi se što bolje upoznali s izabranim zanimanjem  kao i s  procesima rada i proizvodnje  u brodograđevnoj industriji.
U Šibeniku  i bližoj okolici  nije razvijena ova vrsta djelatnosti  i većini  je učenika ovo prvi susret s brodogradilištem i velikim brodovima.  Stoga su profesori ove škole u posjet dovele već generacije učenika želeći  im približiti procese, opremu i tehnologije koje vladaju u  brodograđevnoj industriji jer kako kaže  prof. Torić koji je  prije deset godina i pokrenuo suradnju s našim škverom,  potrebno je djecu usmjeriti i dati im barem osnovna praktična  znanja kako bi na vrijeme dobili viziju  svog budućeg zanimanja.
Učenici su s velikom pažnjom i znatiželjom promatrali proizvodne procese od rezanja limova, njihovog spajanja u sekcije do strojarnice koja se još izrađuje  na Nov. 339. Posjetili su i dokove te se bolje upoznali s remontom tankera  Kijac koji se trenutno nalazi  u velikom Doku 15.  Jedan od učenika  kazao je da je impresioniran  viđenim  jer da ovakve gigantske brodove još nije imao prilike vidjeti i da jedva čeka da završi školu i započne raditi u struci.

Read 905 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Šibenski brodostrojari u posjeti škveru