Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U dokovima se servisiraju tanker Kijac i jahta Francesco Petrarca

U veliki Dok 15 na remont je uplovio tanker Kijac koji je specijaliziran za dužobalni prijevoz ulja i kemikalija. Kijac je u vlasništvu tvrtke Dinamarin iz Rijeke koja već duži niz godina svoje brodove servisira u našem škveru.

Na njemu će se u idućim danima obaviti različite vrste radova od uređenja trupa, elektro i cjevarski radovi, servisirat će se glavni motor i sohe, očistiti rashladnik vode te servisirati ventili.  

U mali Dok 4 smjestila se motorna jahta  Francesco Petrarca na kojoj  će se u idućim danima urediti podvodni dio trupa i izmijeniti ventili .

Brod  je izgrađen  1941.  u Viareggio-u  u Italiji u brodogradilištu Benetti  i koristio se  za prijevoz mramora da bi se  1960. u Valdetaro brodogradilištu  prenamijenio u jahtu,  nakon čega se uređivao još nekoliko puta.

Na jahti su uz lijepo uređen salon i četiri kabine  u kojima se može smjestiti deset putnika, a o kojima se brine deset članova posade. Tijekom slobodne vožnje jahta postiže brzinu do  12 čvorova, a tijekom krstarenja ugodnu brzinu do 11 čvorova.

Read 1693 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti U dokovima se servisiraju tanker Kijac i jahta Francesco Petrarca