Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Brojni brodovi okupirali dokove i servisni plato Marine Trogir

Da je sezona uređenja brodova na vrhuncu i da se brodovi naveliko pripremaju za nadolazeću sezonu  očito je i po gužvi koja vlada u dokovima i  na servisnom platou Marine Trogir.
Tri broda za krstarenje Jadranom  Corona, Mystic i Atlantic uređeni su isplovili prema svojim  matičnim lukama, a na obalu  su uz pomoć travel liftova  izvučeni brodovi sličnih karakteristika i djelatnosti  Admiral, Spalato i Fantazija.  

Na brodovima Admiral i Fantazija uredit će se  podvodni dio trupa s mjestimičnim brušenjem te servisirati ventili  dok će se isti radovi primijeniti i na Spalatu, ali uz dodatne radove skidanja kormila i propelerne osovine, a sukladno tim zahvatima  provjerit će se i zračnost u ležajevima.

Sva tri broda tijekom ljetnih mjeseci sa svojim gostima  krstare jadranskom obalom od Splita do Dubrovnika. Novije su izgradnje i u 19 kabina mogu ugostiti 40-ak putnika koji tijekom vožnje mogu uživati u moderno uređenim salonima ili na nekoj od prostranih paluba.
Uz obalu je privezan još jedan kruzer,  Adriatic Pearl jednakih kapaciteta i čeka na premještanje na suho  gdje će mu se u idućim danima urediti podvodni dio trupa.

U veliki Dok 15 uplovio je  trajekt Hrvat na  kojem se nastavljaju započeti remontni poslovi, a s njim u doku smještena je i ribarica Jadran I u vlasništvu tvrtke za ulov i preradu ribe Sardina d.o.o. iz Postira s otoka Brača. Brod se priprema za petogodišnju klasu trupa i osovine koja će se demontirati i ponovo montirati kao  i kormilo. Mjerit će se  zračnost ležajeva, a obavit će se i servis podvodnih ventila te će se urediti podvodni dio trupa.

    
    
  

Read 1577 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Brojni brodovi okupirali dokove i servisni plato Marine Trogir