Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dokove zauzeli kruzeri Athena i Artemis te brod za prijevoz cementa Eastcoast

Na remont  su uplovili  kruzeri   Athena i Artemis  te  brod za prijevoz cementa Eastcoast. Athena je smještena u mali DOK 4 dok je Eastcoast smješten u veliki DOK 15  zajedno s  kruzerom Artemis na kojem je remont  započeo  sredinom mjeseca.  Na njemu su se obavili radovi na nadvodnom dijelu, a  ulaskom u dok  radovi se nastavljaju i u podvodnom dijelu.  
Brodovi za kružna putovanja, Athena i Artemis u vlasništvu su Small Ships Management Limited  s Kajmanskog otočja  i već dugi niz godina, gotovo pa u isto vrijeme ,  na remont uplovljavaju u našu remontnu bazu. Radi se o dva kruzera  potpuno istih karakteristika. Dugi su 59. 60 m , široki 10.68 m, plitkog su gaza od svega 3 m što im omogućava   uplovljavanje u pliće akvatorije. Tijekom zime sa svojim gostima otplovljavaju jadranske gradove od  Zadra do Dubrovnika, a  tijekom ljeta  plove  na jonskoj ruti.
Na Atheni  će se obaviti radovi na nadvodnom  i   podvodnom dijelu trupa, a  uključuju radove čišćenja, bojanja i  izmjene cink protektora . S obzirom da se radi petogodišnja klasa broda  servisirat će se  glavni i pomoćni motori, osovinski  vod, propelerna osovina  kao i ostali radovi koji se tiču elektrike, elektronike, bravarije, mehanike  i slično.
Eastcoast je izgrađen 1961.,  namijenjen za prijevoz cementa  i plovi pod malteškom zastavom. Dug je 64 m i širok 10 m , bruto tonaže 836 t.  Na njemu će se u narednih desetak dana obaviti antikorozivna zaštita podvodnog dijela trupa, servis glavnog motora i ventila te  rekonstrukcija jednog tanka.

Read 1554 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Dokove zauzeli kruzeri Athena i Artemis te brod za prijevoz cementa Eastcoast