Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kruzeri i katamaran na remontu

Iako je nova poslovna godina tek započela  remontna baza radi punim kapacitetom.  U veliki Dok 15 smjestilo se kruzer La Belle De l'Adriatique, u mali Dok 4 katamaran  Krilo, a uz opremnu obalu privezan  je kruzer Artemis.
Na kruzeru   La Belle De l'Adriatique uređuje se podvodni i nadvodni dio trupa,  odnosno njegovo čišćenje i bojanje te izmjena cink protektora,  kao i potrebni cjevarski radovi.
La Belle De l'Adriatique izgrađena je 2007. u Belgiji pod čijom zastavom i plovi. Duga je 110.65 m i širok 11.90 m, malog je gaza, svega 2.65 m što joj  omogućava uplovljavanje u uske i plitke akvatorije stoga  je svakog ljeta moguće vidjeti i u trogirskom akvatoriju. Gosti njome krstare po Jadranu, a osim u trogirski akvatorij uplovljavaju i na Mljet, Korčulu, Vis, Hvar kao i gradove Dubrovnik, Kotor, Šibenik.
Odjednom može primiti 200 putnika o kojima se brine 48 članova posade. Putnici tijekom vožnje imaju puni komfor jer im je na raspolaganju prostrana sunčana paluba s ležaljkama , jacuzzi, darovni dućan kao i dva bara i teretana. Na otvorenom moru postiže brzinu do 16 milja.
Motorni brod Krilo jedan je od četiri ugovorena broda iz flote pomorske kompanije Kapetan Luka. Smješten je u Dok 4 radi redovnog uređenja podvodnog dijela trupa.
Kruzer Artemis privezan je uz obalu i na njemu se obavljaju radovi u nadvodnom dijelu trupa  nakon čega će se smjestiti u   veliki Dok 15 gdje će se raditi na njegovom podvodnom dijelu obavit će se čišćenje, bojanje te izmijeniti cink protektori. Kako se radi petogodišnja klasa broda,  servisirat će se i glavni i pomoćni motori, osovinski  vod, propelerna osovina  kao i ostali potrebni radovi koji se tiču elektrike, elektronike, bravarije, mehanike  i slično.  
Artemis je dug 59.60 m, širok 10.68 i plitkog gaza od svega 3 m  što mu omogućava uplovljavanje i u manje luke jadranskog arhipelaga.  Tijekom zimskih mjeseci Artemis s 52 američka  gosta  i dvadeset i jednim  članom posade, plovi na jadranskoj ruti , a tijekom ljeta tura obuhvaća i plovidbu Jonskim morem.

 

Read 1392 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Kruzeri i katamaran na remontu