Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sretno ti more Songa Pride!

Danas se u Brodotrogiru d.d. obavila primopredaja Novogradnje 326 (Songa Pride), koja kao i njegov „brat blizanac“ Songa Fortune ide u petogodišnji najam norveškoj kompaniji Blystad Group.

Uz domaćine i suradnike, svečanosti primopredaje su nazočili i gradonačelnik grada Trogira Ante Stipčić i njegovi zamjenici Radovan Slade Šilović i Filip Anđelić.

U svom obraćanju Mateo Tramontana, član Uprave Brodotrogira d.d. istaknuo je kako je ovo još jedan u nizu uspjeha škverana. Od strane The Royal Institution of Naval Architects (kraljevska institucija brodograđevnih inženjera) iz Londona, Songa Fortune je proglašen za „Significant Ships of 2015“ u svojoj klasi (zbog svojih kvaliteta: projekta, inovativnih rješenja, kvalitete izrade i njegovih maritimnih sposobnosti i korisnosti).

„Nadam se da će i ovaj brod postići isti uspjeh kao i njegov brat blizanac, Songa Fortune, koji se već godinu dana nalazi u najmu“, rekao je Tramontana.

Stoga svi djelatnici trogirskog škvera imaju razloga zadovoljno zaključiti ovu godinu koja je usprkos izazovima iznjedrila velike i vrijedne projekte, svjetski priznate i potvrđene. Ponos, postignuti poslovni uspjeh, ali i osobno zadovoljstvo motivira ih da i dalje vrlo smjelo i hrabro pristupaju novim, nadolazećim izazovima od čije realizacije već u idućoj godini očekuju još bolje rezultate.

Oba broda su specijalizirani za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda, nosivosti 49,500 metričkih tona, duljine 184 metra i širine 32,20 metra. Pokreće ih elektronički, sporohodni motor MAN B & W snage 8000 kW koji postiže brzinu od 14,5 čvorova. Ugradnja ovog tipa motora u kombinaciji s posebnim dizajnom propulzije i novim oblikom trupa broda omogućava se maksimalna ušteda u potrošnji goriva.
Brod je projektiran kao IMO 2 brod s 18 teretnih tankova, svaki zapremine manje od 3000 m3, plus 2 slop tanka, s 18+2 segregacije i kao takav uvažava sva međunarodna pravila i konvencije o zaštiti okoliša.

Osim ove Novogradnje 326 koja se danas predala, što se tiče knjige narudžbi, opremanjem dvaju tankera (za tvrtku VITERLEF MANAGEMENT LTD) koji su po svojim glavnim značajkama slični Brodotrogirovim kemijskim tankerima, te jednog arktičkog tankera-ledolomca, kapaciteti brodogradilišta u potpunosti su popunjeni, s mogućnostima dodatnog zapošljavanja kao i osiguranja poslova za druge tvrtke u Hrvatskoj koje se bave brodograđevnom djelatnošću.

Read 1362 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Sretno ti more Songa Pride!