Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sedma po redu

Kad se danas u 09:30 oglasila sirena, bio je znak da je u Brodotrogiru započela sedma po redu radna vježba pod nazivom „Ne ponovilo nam se". Svi sudionici iz trogirskog brodogradilišta do predstavnika lučkih vlasti, policije te centra 112, demonstrirali su traženu razinu spremnosti i obučenosti.

Poduzele su se mjere temeljem telefonske dojave na porti škvera o vidljivom nepoznatom predmetu na usidrenom čamcu u blizini Novogradnje 324. Po zaprimljenoj dojavi, Odjel zaštite od požara Brodotrogira upućuje se sa vatrogasnim vozilom i vozilom hitne pomoći na mjesto događaja. Po dolasku na mjesto intervencije, određuju se zone djelovanja, zona opasnosti te zona sigurnosti, a pristupa se pomoći voditeljima ekipa za evakuaciju kako bi se svi radnici evakuirali u zonu sigurnosti. Po završenoj evakuaciji, obaviješteno je Zapovjedništvo Brodotrogira d.d. o sigurno obavljenoj evakuaciji zaposlenika. Na mjesto događaja stiže i vozilo PP Trogir te se osigurava mjesto događaja. Stiže i plovilo Lučke kapetanije u koordinaciji sa PFSO Brodotrogira na VHF kanal 13 te se zatvara prilaz mogućim brodovima sa morske strane na sigurnosnu udaljenost. Dolazi i plovilo Policije na koje se ukrcava odjel za protueksplozijsku zaštitu. Vježba je okončana u onom trenutku kada je voditelj odjela za protueksplozijsku zaštitu potvrdio da predmet nije opasan odnosno da je deaktiviran. Cilj ove vježbe je provjeriti sustav rukovođenja u kriznim situacijama, sustavu komunikacije (radio, telefon), potrebno vrijeme reagiranja i upoznavanje sa opasnostima koje mogu nastupiti prilikom izbijanja panike među radnicima.

Svi sudionici vježbe bili su izuzetno zadovoljni obavljenom vježbom koja je protekla u redu bez ikakvih ozljeda i materijalne štete.

Read 1528 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Sedma po redu