Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dobra suradnja između Brodotrogira d.d. i tvrtke Viterlef Management se nastavlja: Ugovoreno dovršenje izgradnje još jednog tankera

Brodotrogir je zaključio ugovor za dovršenje gradnje drugog tankera za prijevoz IMO II kemijskih i naftnih proizvoda od 45,000 metričkih tona za tvrtku VITERLEF MANAGEMENT LTD, Novogradnju 339.
Trup broda izgrađen je prije desetak godina u brodogradilištu na sjeveru Ruske Federacije za norveškog naručitelja, jednog od najvećih vlasnika kemijskih tankera na svijetu, prema projektu naručitelja prema kome su građeni drugi brodovi u njegovoj floti. Trup broda građen je prema svim  pravilima međunarodnih legislativnih tijela i klasifikacijskog društva koje je nadziralo gradnju broda. Sadašnji vlasnik otkupio je od brodogradilišta brod u postojećem stanju. Trup je djelomično opremljen, tako da su glavni pogonski stroj i neke druge stavke opreme već ugrađeni u brod, dok će se brod u potpunosti opremiti i osposobiti za plovidbu i eksploataciju u Brodotrogirovom brodogradilištu Hrvatska Brodogradnja Trogir.
Brodotrogir u svom brodogradilištu dovršava gradnju prvog od dva broda iz ove serije za istog naručitelja, Novogradnju 329. Oba broda su po svojim glavnim značajkama slični Brodotrogirovim kemijskim tankerima, Novogradnjama 325 i 326, projektiranima za prijevoz  IMO II proizvoda.
Vrijednost ugovora iznosi oko USD 30 milijuna, od čega dio otpada na materijal kojeg isporučuje naručitelj. Gradnja i opremanje trajat će narednih 9,5 mjeseci. Opremanjem ovoga broda, uz Novogradnju 329, koja je u završnoj fazi, te jednog arktičkog tankera-ledolomca, kapaciteti brodogradilišta u potpunosti su popunjeni, s mogućnostima dodatnog zapošljavanja kao i osiguranja poslova za druge tvrtke u Hrvatskoj koje se bave brodograđevnom djelatnošću.
Novogradnja 339 je  stigla u brodogradilište i zajedno s vlasnikom se obavlja inspekcijski nadzor i pripreme za početak radova.

Read 1504 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Dobra suradnja između Brodotrogira d.d. i tvrtke Viterlef Management se nastavlja: Ugovoreno dovršenje izgradnje još jednog tankera