Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dobro ti more Almissa!

Hrvatska brodogradnja Trogir, tvrtka u  vlasništvu Brodotrogira porinula je u more  i  isporučila brod za nautički turizam, radnog naziva Novogradnja  338.  Brod dug 36,15m i širok 8,02 m izgrađen je pod nadzorom Hrvatskog registra brodova prema pravilima i propisima za putničke brodove, a za  tvrtku SUNSET CRUISING iz Splita koja se bavi nautičkim turizmom .
Gradnja broda realizirana je u okviru Vladinog Programa obnove putničke i izletničke flote za hrvatske privatne brodare – male poduzetnike, čiji su ciljevi razvoj malog poduzetništva na obali i otocima, razvoj turizma kroz organizirane jednodnevne izlete i višednevna krstarenja.  Brodotrogir, odnosno Hrvatska brodogradnja Trogir, ovim su dali svoj doprinos stalno rastućoj industriji nautičkog turizma u Hrvatskoj  s još jednim sličnim brodom, koji će uskoro biti isporučen naručitelju.
Dva dizel stroja ugrađena za propulziju imaju certifikat Tier 2, čime udovoljavaju zahtjevima International Maritime Organization (IMO) o ograničenoj emisiji štetnih plinova.
 Porinuću su prisustvovali   vlasnici broda braća  Marko Lakić i Pave Lacić s bakom Ksenijom Pivčević inače  kumom  broda te članovima uže obitelji . Vlasnici su  bili  vidno zadovoljni realizacijom projekta i općenito postignutim poslovnim rezultatima.

“Zadovoljni smo realizacijom  projekta jer   prošlo  je manje od 12 mjeseci  od ideje do realizacije  što je neuobičajeno  kratko vrijeme za ovakav projekt. Posebno bi se zahvalili Brodotrogiru i voditelju projekta Nikši Buličiću  kao i svim njegovim inženjerima,  glavnom projektantu Franji Fleschu kao i agenciji Sail Croatia koja radi na rezervaciji  naših  kapaciteta, a naša Almissa već je za iduću sezonu rezervirana  21 tjedan” - kazao nam je Marko Lakić dok njegov mlađi brat Pave Lacić kaže  da iako tradicionalno ne potječu iz pomorske familije  zadovoljni  su postignutim poslovnim  rezultatima  čemu  je doprinijela   velika želja za učenjem   i savladavanjem   novih vještina,  a nagrada  koju im je 2014. dodijelila  agencija Sail Croatia za najbolji brod i najbolju uslugu dala im je vjetar u leđa i  širom otvorila vrata za izgradnju  novog broda.  
Zanimljivo je naglasiti da je ovo prvi brod koji je spušten u more jednim od Brodotrogirovih  travel liftova i to onim od 600 tona nosivosti, koji je ujedno i najveći travel lift na Mediteranu.

Read 2299 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Dobro ti more Almissa!