Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Studenti sa splitskog FESB-a u posjet Novogradnji 326

Tijekom dva dana, preko 60 studenata sa splitskog FESB-a posjetilo je Novogradnju 326 s ciljem da u brodu izgrađenom u našem škveru vide ugrađeni sporohodni dvotaktni brodski diesel motor proizveden u Tvornici dizel motora u Splitu, pomoćne diesel motore proizvedene u karlovačkom Adriadieselu kao i ostalu ugrađenu opremu potrebnu za potpuno i sigurno funkcioniranje broda. Posjeta studenata organizirana je u sklopu nastavnog kolegija Toplinski strojevi nositelja prof. Gojmira Radice i asistenta Željka Penge koji su ovu posjetu u suradnji s domaćinima i realizirali . Prvi dan obilazak broda je ostvaren s redovnim studentima V. semestra preddiplomskog studija Strojarstva, a drugi dan sa studentima III. semestra diplomskog studija Industrijskog inženjerstva.

Prema riječima prof. Radice brodogradilište je najbolje mjesto gdje studenti ovih inženjerskih usmjerenja svoje   teorijsko usvojeno znanje mogu nadopuniti i onim praktičnim, a znanja iskusnih inženjera direktno transferirati na budući kadar:

„Od velike nam je pomoći što imamo mogućnost obavljati stručne posjete ovdje u Brodotrogiru gdje studentima možemo pokazati najkompleksniji strojarski objekt-brod s ugrađenim najnovijim tehnologijama. Suradnja FESB-a i Brodotrogira ne sastoji se samo od posjeta već se realizira i kroz istraživanja koja provodimo u sklopu tekućih projekata gdje današnji studenti svoju struku „bruse“ s već afirmiranim kolegama iz prakse“.

Profesor Radica je sa studentima boravio na Novogradnji 326 i tijekom probne vožnje, a u sklopu praktičnog projekta Ekspertni sustavi za nadzor i upravljanje brodskih energetskih sustava. Budući inženjeri su  na dieselskom motoru najnovije generacije s elektronskim upravljanjem tj. glavnom porivnom stroju tipa 6S50ME-MAN obavili mjerenja u raznim režimima rada motora s ciljem da se prikupe podaci za analizu radnih parametara, a sve u svrhu razvoja dijagnostike i optimiranja rada motora.

Read 1114 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Studenti sa splitskog FESB-a u posjet Novogradnji 326