Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dokovanje Novogradnje 326 u Viktoru Lencu

Novogradnja 326 sa povećom grupom  škverskih radnika  isplovila je iz matične luke prema brodogradilištu Viktor Lenac u Rijeci  gdje će se  na njoj u slijedećih  8-10  dana   obaviti antikorozivna zaštita trupa , otkloniti uške, prednja i zadnja kolijevka kao i ostali privareni dijelovi preostali od porinuća.  Tanker će se pripremiti za mjerenje brzine i potrošnju goriva, a testirat će se  ugrađena oprema i predati sustavi klasifikacijskom društvu koje nadzire gradnju broda.

Kako bi dokovanje  i radovi na  tankeru  protekli u planiranom roku,  već su se u našem škveru obavile sve potrebne predradnje. Testirala se raznovrsna oprema ,   predali  su se sustavi za plovidbu Trogir-Rijeka -Trogir  kao i sustavi  za pokusnu plovidbu nakon  što brod isplovi iz riječkog brodogradilišta. Pokusna  plovidba bi prema planu trebala trajati oko  pet dana i obavljat  će se u splitskom akvatoriju odmah po dokovanju. Tu će se  testirati manevarske sposobnosti broda kao  i sva ostala potrebna mjerenja i kontrole.  Po povratku u matičnu luku završit  će se preostali poslovi i obaviti  posljednja testiranja nakon čega će uslijediti primopredaja.

Novogradnja  326, kao i njezina istovjetna prethodnica Novogradnja 325, odnosno Songa Fortune,  specijalizirana je za  prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda, nosivosti 49500 metričkih tona, duljine preko svega  184m i širine 32,20 m. Tanker je izgrađen  prema  najnovijim inovativnim tehnologijama. Pokreće ga  elektronički, sporohodni motor  MAN B&W snage 8000 kW koji postiže brzinu do  14.5 čvorova.  Ugradnja ovog tipa motora u kombinaciji s velikim propelerom omogućava  maksimalnu uštedu u potrošnji goriva i do 25 %.

Read 1001 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Dokovanje Novogradnje 326 u Viktoru Lencu