Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Veliki iskorak - Najveći travel lift na Jadranu pušten u rad

Nakon betoniranja površine servisnog platoa  te  završnih podešavanja i testiranja  na strojevima, u rad su puštene dvije samohodne dizalice (travel liftovi) za podizanje i spuštanje plovila u more. Dizalice su  nosivosti 100 i 600 tona, a nabavljena su i dva samohodna hidraulična transportera od 60 i300 t nosivosti.
   
U remontnom dijelu naše tvrtke  i do sada su se mogli servisirati raznovrsni brodovi,  različitih veličina i namjena, a  puštanjem  travel liftova u rad ta se ponuda i dodatno obogatila, a što to znači za poslovanje tvrtke pojasnio nam je Mario Geić , jedan od direktora SCT-a:

 " Puštanjem u rad servisnog platoa s izgrađenim bazenima za travel liftove zaokružili smo još jednu od investicijskih  etapa u izgradnji marine i servisne baze za jahte. Sada pored pružanja usluge veza u moru za jahte do 65 metara duljine možemo bez ograničenja pružati usluge dizanja i spuštanje brodova, kompletnu uslugu servisiranja  i održavanja, te na preko 20.000 metara kvadratnih površine smještaj i čuvanje brodova.  Time je  brodovlasnicima  omogućeno  da  na jednom mjestu brže, jednostavnije i cjelovitije riješe sve svoje probleme
vezane za servisiranje i održavanje brodova bilo da se radi o jedrilicama dužine  od 10 do 15 m ili pak o luksuznim superjahtama, duljine i preko 100 metara. Sve ovo čini Trogir izuzetno značajnim nautičkim odredištem, a daljnjim ulaganjima planiramo još podignuti razinu usluge."

Travel liftovi i samohodni  hidraulični transporteri proizvedeni su u Italiji u tvornici  ASCOM, a jedan od suvlasnika g. Roberto Schedoni i sam je prisustvovao  njihovom puštanju u rad.  Zadovoljan suradnjom, kazao je:
"Ovo je veliki posao za obje tvrtke jer radi se o  prvom postavljenom travel liftu od 600 t na Jadranu. Osim za nas kao proizvođača i vas kao ponuditelja usluga, ovo je  veliki iskorak i za sve nautičare  na ovom dijelu Mediterana jer će moći brzo i jednostavno urediti svoje brodove  bez dužinskih i težinskih ograničenja".
Inače, tvornica  ASCOM je jedna od vodećih tvornica u svijetu  za proizvodnju  travel liftova i opreme za servisiranje brodova, a da titulu svjetskog lidera i nije jednostavno nositi kazao nam je i sam g.Schedoni:
"Na vrhu nema sigurnosti, stalno moraš raditi na  usavršavanju  ljudi  i proizvoda te stalno pratiti nove tehnologije i nadograđivati  proizvode. Tim stalno pomlađujemo mladim snagama i novim idejama koje u sinergiji s postojećim znanjem i iskustvom postaju  ključ našeg dalekosežnog uspjeha".

Read 1526 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Veliki iskorak - Najveći travel lift na Jadranu pušten u rad