Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Svečano porinuta Novogradnja 326

U subotu se  u Brodotrogiru obavilo porinuće Novogradnje 326, broda za prijevoz kemijskih proizvoda od 49 500 tdw čiju je vrpcu presjekao vlasnik i član Uprave Brodotrogira, g. Danko Končar. Novoizgrađenom tankeru je zaželio uspješnu dugogodišnju plovidbu, a osvrnuo se i na druge poslove i investicijske cikluse  vezane za rast  i razvoj našeg Društva.

„Veliki je dan za Brodotrogir, ponosni smo što smo i ovaj tanker napravili za našu kompaniju, odnosno financirali smo ga u cijelosti. Knjiga narudžbi je puna, u planu imamo i nove novogradnje, a na našu marinu smo posebno ponosni“.

Uz domaćine iz Brodotrogira, predstavnike HBOR-a porinuću su prisustvovali  g. Ivan Sertić, pomoćnik ministra gospodarstva sa suradnicima, gradonačelnik Trogira g. Ante Stipčić i drugi uvaženi gosti.

G. Sertić zadovoljan pozitivnim tijekom privatizacijskog procesa  i postignutim rezultatima obećao je  daljnju podršku ministarstva i cijele Vlade te kazao:
„Brodotrogir je jedno od tri brodogradilišta u procesu restrukturiranja, a ovaj događaj je potvrda uspjeha. Dakle, Brodotrogir može u svakom trenutku očekivati potporu ministarstva i cijele Vlade“.

Gradonačelnik Ante Stipčić pridružio se čestitkama te istaknuo socijalnu i ekonomsku   važnost Brodotrogira za cijelu lokalnu zajednicu.
„Brodotrogir radi punim kapacitetima, nema zastoja, nema viška radnika, što svakako ima veliki značaj za Grad Trogir“.

Porinuta novogradnja je drugi od dva chemical tankera koje je pomorska kompanija Trogir Maritime ugovorila u brodogradilištu Hrvatska brodogradnja Trogir d.o.o. (HBT), koja također pripada grupi Brodotrogir, kao i ugovore o eksploataciji brodova nakon izgradnje  s društvom iz norveške Blystad grupe.

Izgrađen je po novom optimiziranom projektu već ranije globalno priznate kvalitete s brojnim međunarodnim nagradama. Projektiran je  za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda s ciljem da ostvari maksimalnu fleksibilnost operacija teretom u ovoj specifičnoj grani, uz optimalni odnos nosivosti broda, zapremine teretnog prostora i brzine, što predstavlja bit uspješnog projekta.
Novogradnja je specijalizirana za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda, nosivosti 49,500 metričkih tona, duljine 184 metra i širine 32,20 metra. Pokreće ga elektronički, sporohodni motor MAN B & W snage 8000 kW koji postiže brzinu od 14,5 čvorova. Ugradnja ovog tipa motora u kombinaciji s posebnim dizajnom propulzije i novim oblikom trupa broda omogućava se maksimalna ušteda u potrošnji goriva.
Brod je projektiran kao IMO 2 brod s 18 teretnih tankova, svaki zapremine
manje od 3000 m3, plus 2 slop tanka, s 18+2 segregacije i kao takav uvažava sva međunarodna pravila i konvencije o zaštiti okoliša.
Novogradnja 326 za nekoliko mjeseci će zaploviti i pridružiti se ranije isporučenom brodu, Novogradnji 325, koja je od vremena svoje isporuke najuspješniji brod u pulu u kome je zaposlena.

Read 2014 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Svečano porinuta Novogradnja 326