Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dječja graja ispunila trogirski škver


Više od stotinu učenika, 5.,6., i 7. razreda Osnovne škole „Mertojak" iz Splita, u pratnji svojih nastavnika posjetilo je naše brodogradilište. Djeca su došla s ciljem da se upoznaju s procesom proizvodnje i fazama nastanka broda što su im domaćini i omogućili. Radi lakše i sigurnije šetnje, djeca su podijeljena u grupe i usprkos kiši koja je cijelo vrijeme rominjala vidjeli su sve lokacije važne za izgradnju i nastanak broda.
Fascinirala ih je veličina i izgled Novogradnje 326, chemical tankera koji je u završnoj fazi izgradnje, a osim toga pregledali su i remontnu bazu gdje su imali priliku vidjeti potopljeni dok iz kojeg su u trenutku njihovog dolaska izlazili servisirani brodovi, a domaćini su ih odveli i do Novogradnje 329, također chemical tankera koji je privezan uz opremnu obalu gdje se i uređuje.
Zainteresirana djeca postavljala su brojna pitanja, koje vrste brodova se u škveru grade, grade li se drveni brodovi , a bilo je i onih koji su poželjeli isprobati i svoje varilačke sposobnosti, ali su im domaćini objasnili da su još premladi za to i da trebaju još malo narasti kada će imati priliku naučiti i isprobati ne samo svoje varilačke sposobnosti već i brojne druge za koje budu zainteresirani razvijati kao svoj životni poziv.

Read 1231 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Dječja graja ispunila trogirski škver