Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na uređenje uplovili izletnički brod Bibe i katamaran Komiza

Obavljena je smjena brodova u velikom doku. Iz njega je prema svojoj ruti isplovio Marvel Scan , a uplovio je  izletnički  brod Bibe, katamaran Komiza i Brodotrogirova maona koju je potrebno pripremiti za obavljanje osnovnih  funkcija i izvan brodogradilišta odnosno za plovidbu i rad  u užem akvatoriju.
Na brodovima Bibe i Komiza uredit će se i zaštititi podvodni dijelovi trupa koji će se   očistiti i obojati  te  izmijeniti cink protektori.  Na Komizi će se osim toga izmjeriti zračnost gumenih ležajeva i desnog vratila vijka, zračnost ležajeva lijevog i desnog kormila te će se prema potrebi  u podvodnom dijelu izrezati i insertirati dijelovi oplate i konstrukcijskih elemenata u aluminiju.  Na motornom brodu Bibe demontirat će se i  propeler, ospojiti osovina, rastaviti brtvenica statvene cijevi, izvući propelerna osovina , izmijeniti semering statvene cijevi te demontirati  i  nakon završenih radova montirati  list kormila.
Katamaran Komiza  u vlasništvu je kompanije Linijska nacionalna plovidba d.d.  iz Splita čije se višegodišnje poslovanje temelji na  katamaranskom i trajektnom  prijevozu putnika  i vozila.  Katamaran je  dug 27.06 m, širok 9 i gaza 1.20m te postiže brzinu do 24 čvora.  Tijekom ljetnih mjeseci  održava otočne linije  na kojima odjednom može prevesti  i do   155 putnika.
Izletnički brod Bibe, svakodnevno  tijekom ljetne sezone  organizira jednodnevne izlete iz  Baške Vode na Brač, Hvar, Makarsku ili Korčulu na kojima gosti uživaju u prirodnim ljepotama ,  ali i dalmatinskim gastronomskim  specijalitetima .

Read 3402 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Na uređenje uplovili izletnički brod Bibe i katamaran Komiza