Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uređuju se jahte Belle Anna i Waverunner i teretni brod Marvel Scan

Na  remont su uplovila tri broda, dvije jahte - Belle Anna i Waverunner kao  i brod za prijevoz generalnog tereta Marvel Scan. Jahte su smještene u veliki dok , a Marvel Scan je trenutno privezan uz opremnu obalu, a nakon što se obave radovi u unutrašnjosti, brod će se prebaciti u veliki dok.
Jahta Belle Anna i Waverunner će se na godišnjem servisu zadržati oko sedam dana, a  za to vrijeme na njima će se obaviti  neizostavno  čišćenje, pranje  i  bojanje trupa te izmjena cink protektora. Servisirat će se podvodni ventili, propeleri i ispuh hlađenja,  a na Waverunneru će  se uz to izvući i pregledati osovina i prepakirati šupernice s novim dijelovima.
Pedeset metara duga motorna jahta Belle Anna izgrađena je 2012. u talijanskom brodogradilišu ISA.  U vrlo ugodnom i komfornom interijeru  može uživati  12 gostiju smještenih u 6 kabina, a na  raspolaganju su im i prostrane palube na kojima se nalazi sunčalište  s bazenom i jacuzzijem, beach bar kao i  otvorene terase s kojih mogu uživati u predivnom pogledu i plavetnilu neba i mora. Dizajn potpisuje francuski dizajnerski studio Zuretti.
Četrdeset metarska  jahta Waverunner izgrađena je 2007. u Americi u  brodogradilištu Palmer Johnson Yacht, a dizajnerski studio Nuvolari i Lenard zaslužan je za cjelokupan i prekrasan izgled jahte. Superiorna i opuštajuća elegancija ogleda se u svim njezinim dijelovima kako u unutrašnjem tako i u vanjskom dijelu gdje se nalazi prostrano sunčalište s jacuzzijem. Na jahti u pet kabina može se smjestiti deset  gostiju o kojima brine sedam članova posade.
Dva MTU dizelska motora  razvijaju brzinu i do 33 čvora. U punim tankovima može nositi 37900 l goriva i oko 3500 l vode.
Brod za  prijevoz generalnog tereta Marvel Scan dug je 116 m i dug 17.8m,  novije je  izgradnje i namijenjen je za prijevoz generalnog tereta. U vlasništvu je nizozemske tvrtke  CFL čiji brodovi su već više puta servisirani u našem škveru.
Na brodu će se obaviti radovi antikorozivne zaštite koji podrazumijevaju čišćenje i bojanje s mjestimičnim pjeskarenjem te izmjenu cink protektora. Na brodu će se obavljati cjevarski radovi kao i bravarski radovi na palubi , servisirat će se podvodni ventili, demontirat će se i ponovo montirati list kormila kojem će se mjeriti zračnost osovine kormila i propelerne osovine, a  zamijenit će se i  užad na obje glavne dizalice tereta.

Read 1615 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Uređuju se jahte Belle Anna i Waverunner i teretni brod Marvel Scan