Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Šibenski učenici u obilasku brodova

Već duži niz godina, profesori srednje Tehničke škole iz Šibenika  učenicima  brodostrojarskog i računalnog smjera  organiziraju posjet  Brodotrogiru d.d. Tako su se učenici 3. i 4. razreda  i ove godine  imali priliku na licu mjesta  susresti s brodom u izgradnji i upoznati se s fazama njegovog nastanka. Osim toga obišli su i brodove smještene u remontnoj bazi, a domaćin  im je omogućio i obilazak  tankera koji se uređuje uz opremnu obalu.
Popeti se na jedan ovako veliki tanker i obići ga za njih je predstavljalo jedno potpuno novo iskustvo. Za neke je ovaj obilazak  bio  i prvi susret s brodom ovakve vrste, stoga i nije bilo iznenađujuće što su bili i više nego zadovoljni  viđenim.
Posjeti ovakvog tipa učenicima su nadogradnja na teoretsko znanje koje su već  usvojili u školi , ali kako i sami kažu mnogo im je lakše povezati   teoriju  i praksu kada vide kako  to funkcionira u stvarnosti, a bilo bi im i puno lakše kada bi imali brodogradilište u svojoj neposrednoj blizini  gdje bi mogli  kontinuirano odrađivati praksu i  pripremati se za rad u struci jer i sami su svjesni koliko je za njihovu struku važno poznavanje broda  i njegove konstrukcije.  
Nakon obilaska učenici i profesori zadovoljni su napustili brodogradilište  s napomenom da bi voljeli prisustvovati prvom slijedećem porinuću u našem brodogradilištu.

Read 975 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Šibenski učenici u obilasku brodova