Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trogirski osnovci porinili preko 300 šarenih brodova!

Danas su na Batariji (iza Kule Kamerlengo) djeca nižih razreda dviju trogirskih osnovnih škola porinili preko 300 papirnatih brodova.

U organizaciji Brodotrogira d.d. nekoliko dana su se u prostorijama Marine Trogir održavale radionice izrade papirnatih brodova da bi se nakon uspješne „izgradnje“ upriličilo i njihovo porinuće na Batariji, a  za male Okrućane na jednoj od lokalnih plaža. Cijelu akciju podržali su ravnatelji dviju škola  i učiteljice koje su djecu pratile tijekom cijelog trajanja projekta.  
Ideja organizatora je bila upoznati djecu s izgradnjom  brodova, pokazati im  kako se izgrađuje po fazama te im objasniti od koliko i kakvog materijala nastaje.
Domaćini  bi djeci po dolasku u brodogradilište  pokazali  „veliki brod“  koji se trenutno gradi na navozu, a potom bi im uz slaganje lego kockica,  u čijem su sastavljanju aktivno  sudjelovala i djeca, objašnjavali faze nastanka broda te ih upoznavali sa samim činom porinuća.
Pametne glavice svaku su riječ upijale kao spužvice, vrlo su aktivno  sudjelovali u raspravi i tražili objašnjenja za  sve ono što do tada nisu znali. Bilo je pitanja kako to da tako veliki brod može ploviti, koliko je potrebno kabela, koliko boje, kako se brod porine i kako to da  pomoću boce šampanjca klizne u more. Njihovi domaćini su im nastojali razjasniti sve njihove nedoumice na njima primjeren način, a kako drugačije nego kroz igru.
Djeca su došla na Batariju u rukama držeći brodove koje su napravili na radionici. Radosni glasići ispunili su cijeli prostor, a kada  je započelo šareno „porinuće“  njihovom veselju nije bilo kraja.
Uz domaćine iz Brodotrogira,  porinuću je prisustvovao i dogradonačelnik grada Trogira g. Radovan Slade Šilović.

Read 1096 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Trogirski osnovci porinili preko 300 šarenih brodova!