Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Jadrolinijin trajekt Hrvat, kruzer Fantazija i jahta Bluemar II popunili škverske dokove

Trenutno se u našem škveru  na remontu nalaze dva  Jadrolinijina broda. Uz Petra Hektorovića čije uređenje je pri kraju,   na godišnji remont u veliki dok uplovio je   i trajekt Hrvat, a uz njega je smješten i  manji kruzer Fantazija dok je jahta Bluemar II smještena u mali DOK 4.  
Trajekt Hrvat dug je  preko svega 87,60 m, širok 17,50m i gaza 2,40 m. Brod je izgrađen u Kraljevici  i vrlo je moderno opremljen.   Odjednom može prevesti  1200 putnika, 138 osobnih automobila ili 12 trailera nosivosti  od 40 t svaki. U klimatiziranom salonu  može primiti  800 putnika, a opremljen je i hidrauličnim rampama za ukrcaj i  iskrcaj vozila kao i pokretnim stepenicama za putnike.
Obavit će se servis  na  4 glavna motora marke  Caterpillar od 537 kW koji postižu brzinu i do 13 čvorova.  Osim glavnih motora  servisirat će se i generatori, klima  i „EVAC“sustavi te  će se obaviti  radovi na trupu i palubi kao i  antikorozivna zaštita.
Uz Hrvata je u veliki dok smješten  i luksuzni cruising brod Fantazija koji tijekom ljetne sezone sa svojim gostima obilazi jadranska turistička odredišta od Splita do Dubrovnika. Brod je izgrađen 2015. g., dug je  43 metra i širok  8.84 m i u vlasništvu je obitelji Vuković iz Krila Jesenice. Uz luksuzno uređeni salon na glavnoj palubi na brodu se nalazi i 19 kabina.  
Remontom će se obuhvatiti priprema i podvodno bojanje  trupa kao i izmjena cink protektora.
U mali Dok 4 smjestio se Bluemar II koji je gotovo u isto vrijeme i lani pohodio našu remontnu bazu. Bio je prvi servisirani brod  u netom pušteni mali DOK 4 u rad.  Bluemar II je luksuzna jahta, duga 39 m, široka 8 m i  gaza 3,40 m. U četiri prostrane kabine može ugostiti osam osoba o kojima se brine sedam članova posade.  Plovi pod nizozemskom zastavom, a  izgrađena je  1978. godine u brodogradilištu Van Lent, današnji Feadship. Tijekom ljetnih mjeseci  sa svojim gostima krstari Jadranom, a tijekom zime se nalazi na zimskom vezu u jednoj od zadarskih luka.
Ove godine na brodu će se servisirati podvodni ventili, pregledati cilindri glavnih motora te će se očistiti rashladnik glavnog motora i tank crnih i sivih voda. Obojat će se i podvodni dio trupa.

Read 2434 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Jadrolinijin trajekt Hrvat, kruzer Fantazija i jahta Bluemar II popunili škverske dokove