Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zaključen ugovor za Novogradnju 338

Hrvatska brodogradnja Trogir d.o.o., dio grupe Brodotrogir, zaključila je ugovor za izgradnju i djelomično opremanje broda za nautički turizam s obiteljskom tvrtkom SUNSET CRUISING d.o.o. iz Splita. Brod koji nosi oznaku graditeljeve Novogradnje 338, izletnički je brod duljine nešto preko 36 m, širine oko 8 m i visine oko 4 m.

Brod, uključujući trup, stroj i opremu, biti će građen pod nadzorom Hrvatskog registra brodova i prema pravilima i propisima tog registra za putničke brodove.

Dva dizel stroja ugrađena za propulziju imat će certifikat Tier 2, potvrđujući da strojevi udovoljavaju zahtjevima International Maritime Organization (IMO) o ograničenoj emisiji štetnih plinova.

Narudžba broda realizira se u okviru Vladinog Programa obnove putničke i izletničke flote za hrvatske privatne brodare – male poduzetnike. Ciljevi programa su razvoj malog poduzetništva na obali i otocima, razvoj turizma kroz organizirane jednodnevne izlete i višednevna krstarenja.

Brodotrogir, odnosno Hrvatska brodogradnja Trogir, ovim su dali svoj doprinos stalno rastućoj industriji nautičkog turizma u Hrvatskoj, s jednim sličnim brodom u narudžbi ugovorenim prije nekoliko mjeseci, koji je u fazi obrade crne metalurgije.

U tijeku je izrada tehničke dokumentacija za brod, kao i aktivnosti na narudžbi crne metalurgije. Gradnja broda trajat će sedam mjeseci.

Read 1796 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Zaključen ugovor za Novogradnju 338