Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na opsežnom remontu i Momentum Scan

Već na prvi pogled  očito je da je u remontnom dijelu trogirskog škvera vrlo živo.  Opremnu obalu i dokove zauzeli su brodovi različitih veličina i namjena. Na nekim brodovima   remontne su aktivnosti   pri kraju i uskoro će isploviti, dok je na nekima remont tek započeo.  
Najveći od njih je brod za prijevoz generalnog tereta- Momentum Scan koji je dug  116 m i širok 18m, gaza 7.8m. Trenutno je privezan uz opremnu obalu odakle će se premjestiti  u dok gdje  će se obaviti opsežniji remont. To  podrazumijeva kompletno pranje  i  bojanje podvodnog i nadvodnog dijela trupa i  izmjenu  cink protektora. Osim toga, obavit će se i radovi na sidrenim lancima i na ventilima morske vode, a po pregledu će se otvoriti i servisirati poklopci  grotala, obavit će se  elektro radovi,  radovi na na pristupnim stepenicama,  skladištima tereta , na filterima goriva pomoćnih motora, na nadogradnji dizalica u strojarnici te pumpama i cjevovodima u tankovima.
Brod Momentum Scan izgrađen  je 2010.  i plovi pod nizozemskom zastavom.  
U mali dok uplovio je  trajekt  Moli  i na njemu će se  obaviti radovi  antikorozivne zaštite u podvodnom dijelu trupa te radovi na pramčanom osovinskom vodu  i kormilu.
Trajekt Moli u vlasništvu je Linijske nacionalne plovidbe d.d. iz Splita. Dug je  48m, a  širok 10.60m. Plovi brzinom od 11 čvorova i odjednom može prevesti 200 putnika i 40 vozila.
Na m/v  Astra remontni radovi se privode kraju i uskoro bi trebala isploviti kao i m/b Žigljen. M/b Adria ponovo je nakon uspješno odrađene turističke sezone uplovila u naš škver gdje će se pregledati i prema potrebi poduzeti određene remontne aktivnosti.

Read 288 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Na opsežnom remontu i Momentum Scan