Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Studenti brodogradnje fascinirani od kolikog mnoštva dijelova nastaje brod

Nekolicina studenata sa splitskog FESBA-a, brodograđevnog smjera,  u pratnji profesora Ljebenkova,  došla je u posjet Brodotrogir-u. Razlog njihovog dolaska je upoznavanje procesa izgradnje broda, a naročito onog dijela koji se tiče  opreme i opremanja broda. O svemu tome oni  uče na kolegijima, tijekom nastave, ali kako kažu jedno je slušati o tome na satu, a drugo je vidjeti kako to u stvarnosti funkcionira. S obzirom na razvoj tehnologije, brodska oprema je sofisticiranija, a opremanje broda bitno se ubrzalo i ona brodogradilišta koja su u stanju  brže opremiti brod konkurentnija su na tržištu  i poželjnija naručitelju.
Neki od studenata prvi su put imali priliku posjetiti brodogradilište i vidjeti kako    se radi u njemu. Domaćin, mr.sc. Rovan, dipl.ing.   pokazao im je  sve što se trenutno u njemu gradi. Radovi na gradnji trupa Novogradnje 326 napreduju i uz dio već gotovog trupa imali su priliku vidjeti  izgradnju sekcija pramca i gradnju strojarnice  broda u kojoj  će biti smješten glavni motor. Razgledali su i na vezu za opremanje  Novogradnju 329 gdje su se upoznali sa izazovom opremanja brodskog trupa izgrađenog u brodogradilištu u Rusiji. Obišli su i remontni centar u kojem se trenutno nalazi niz brodova različitih namjena.
Studenti su bili fascinirani viđenim i kažu da unatoč strahu kojeg su osijećali pri početku studija mogu biti zadovoljni jer uistinu je fascinantno vidjeti od kolikog mnoštva dijelova nastaje jedan veliki brod.   

Read 390 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Studenti brodogradnje fascinirani od kolikog mnoštva dijelova nastaje brod