Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uspješno je provedena deseta Brodotrogir-ova radna vježba

Danas je u Brodotrogir-u d.d. održana deseta, jubilarna, radna vježba pod nazivom „Ne ponovilo nam se“.
Pripadnici svih službi koji su  prema Zakonu o sigurnosnoj zaštiti pomorskih brodova i luka zaduženi za provođenje redovitih i izvanrednih mjera u rekordom su vremenu izašli  na teren i preuzeli odgovornost za akciju.
Vježbom je koordinirao Operativni stožer na čelu s kap. Mladenom Bolančom - Rukovoditeljem luke i transporta i Ivicom Pitešom – Rukovoditeljem Službe zaštite na radu koji su kao i svi drugi sudionici suglasni da je vježba protekla u najboljem redu, da  nije bilo nikakvih komplikacija i da je  komunikacija sa svim sudionicima  vježbe  bila uredna.  
Postavljena eksplozivna naprava u strojarnici Novogradnje 329 bila je okosnica ovogodišnje vježbe. Djelatnici s Novogradnje 329 i broda Shipool Sea, njih ukupno 104  evakuirano je u rekordnom roku nakon čega zadatku pristupaju pripadnici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave  Splitsko –Dalmatinske koji imaju zadatak deaktivirati  eksplozivnu napravu.  Specijalac odjeven  u   balističko odijelo EOD 9 na brodu uspješno deaktivira napravu uz pomoć ručnog kompleta alata. U akciji je osim toga  korišten prijenosni RTG uređaj VIDISCO, Hoc Line komplet,  uređaj za ometanje radio signala te kuka i užad za manipulaciju sa sumnjivim predmetima iz daljine.
Cilj vježbe bio je osigurati  djelotvornu primjenu odredbi Plana sigurnosne zaštite luke, provjeriti sustav rukovođenja u kriznim situacijama, opći stupanj pripravnosti svih subjekata u primjeni mjera zaštite kao i  provjeru suradnje, komunikacije  i koordinacije te prijenos informacija vanjskih i unutarnjih subjekata odgovornih za zaštitu luke u svrhu detekcije, praćenja, sanacije i eliminacije svake moguće krizne situacije koja bi mogla nastati na štićenom području luke posebne namjene Brodotrogir d.d.
Hvala svim sudionicima vježbe: djelatnicima Brodotrogira d.d., Županijskom centru  112 Split, MRCC Rijeka, Lučkoj  kapetaniji Split, Lučkoj ispostavi Trogir, DVD-u Trogir, pripadnicima Protueksplozijskog odjela Policijske uprave  Splitsko –Dalmatinske, pripadnicima  policijske postaje Trogir kao i svim drugim sudionicima  zaduženima  za provođenje sigurnosnih mjera.

Read 369 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Uspješno je provedena deseta Brodotrogir-ova radna vježba