Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Studenti uče upravljati industrijskom proizvodnjom

Naš škver posjetili  su studenti  prve godine proizvodnog menadžmenta iz   Reutlingen-a  (Njemačaka). Njihovu posjetu organizirali su profesori sa splitskog FESB-a koji osim što sa svojim studentima često obilaze trogirski škver, vole u pohode dovesti i svoje strane kolege. Naime, splitski FESB već nekoliko godina dobro surađuje sa sveučilištem iz Reutlingena što se ogleda i u razvoju zajedničkih industrijskih projekata koji se  temelje  na programu  Lean menadžmenta. Oba ga sveučilišta podupiru jer  Lean menadžment teži izvrsnosti u procesu proizvodnje  tj. dobivanje    kvalitetnog proizvoda  u što kraćem roku uz  prihvatljivu cijenu, a kao krajnji  rezultat  veću  učinkovitost i bolju konkurentnost na tržištu.
Tijekom obilaska škvera, domaćin mr.sc. Mario Rovan, dipl.ing. predstavio je studentima način proizvodnje u brodogradilištu  i provedbu Lean menadžmenta te njegov utjecaj na proizvodne efekte. Gosti su bili  impresionirani viđenim i saznanjem da  iz jedne  proizvodnje može proizići  ovakav gigantski proizvod.  Njihovi razvojni  projekti   mnogo  su skromniji , ali nadaju se da će i oni jednog dana upravljati  jednom ovako zahtjevnom industrijskom  proizvodnjom.
Tijekom posjete reutlingenski  će studenti na FESB-u  prisustvovati i radionici  Industrijsko inženjerstvo, menadžment i upravljanje u okviru kojeg  će sa svojim splitskim kolegama razmijeniti mišljenja , znanja i iskustva, a njihovu  izobrazbu podići na jedan veći nivo. Svim studentima je  cilj povezati  se sa  tvrtkama na tržištu, učiti od njih, ali  dati i svoj obol  u  poboljšanju   njihove tržišne  pozicije.

Read 270 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Studenti uče upravljati industrijskom proizvodnjom